• Головна
  • Новини
  • Грузинський Патріарх застерігає Патріарха Варфоломія від скликання Всеправославного собору: не час...

Грузинський Патріарх застерігає Патріарха Варфоломія від скликання Всеправославного собору: не час

27.10.2011, 10:14
За словами Іллі II, Варфоломій I несе велику відповідальність у питанні єдності Церков.

Католикос-Патріарх всієї Грузії, Архиєпископ Мцхета-Тбілісі та Митрополит Піцунди і Цхум-Абхазеті Ілія II розповів про подробиці свого візиту в Константинополь. За словами Іллі II, він відвідав Константинополь в рамках 20-ти річного ювілею інтронізації Вселенського Патріарха Варфоломія, повідомляє «Релігія в Україні» з посиланням на ИА Грузия.

«У нас була розмова про Світові православні збори. Варфоломій дуже хоче скликати Збори православних Церков. Ми відповіли йому, що до тих пір, поки не будуть вирішені спірні питання між Церквами, не можна скликати це зібрання », – зазначив Патріарх Грузії.

За словами Іллі II, Варфоломій I несе велику відповідальність у питанні єдності Церков.

«Вселенський Патріарх запропонував, що всі храми, які не входять в ту чи іншу Церкву, повинні належати Вселенському Патріарху. Ми відповіли, що ці церкви і храми повинні належати матері-Церкві тієї конкретної країни, де вона знаходиться, якщо на те є бажання парафіян церкви. А якщо парафіяни бажають, щоб цей храм належав Вселенському Патріарху, то мати-Церква не піде проти цього. Це є золотою серединою. Між Церквами залишається ще багато невирішених питань, я думаю, що дуже небезпечно скликати Православні збори. Між Церквами може відбутися новий розкол. Я сподіваюся, що всі питання, які стоять перед Церквами будуть вирішені, але на це потрібен час», – заявив Католікос-Патріарх всієї Грузії.