• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ Ігор (Ісіченко) назвав візит Патріарха Кирила до Луганська «найменш вдалим»...

Архиєпископ Ігор (Ісіченко) назвав візит Патріарха Кирила до Луганська «найменш вдалим»

22.09.2011, 11:30
Архиєпископ Ігор (Ісіченко) назвав візит Патріарха Кирила до Луганська «найменш вдалим» - фото 1

«Напевно, це одна з найменш вдалих спроб використовувати імідж Патріарха Кирила для інтегрування східно-українських областей в "Русский мир" – такими словами Голова Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) Архиєпископ Ігор (Ісіченко) прокоментував візит до Луганської єпархії УПЦ МП Патріарха Московського Кирила.

Ігор (Ісіченко)«Напевно, це одна з найменш вдалих спроб використовувати імідж Патріарха Кирила для інтегрування східно-українських областей в "Русский мир" – такими словами Голова Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ (о) Архиєпископ Ігор (Ісіченко) прокоментував візит до Луганської єпархії УПЦ МП Патріарха Московського Кирила.

Владика Ісіченко назвав невдалими промови Патріарха Кирила, а також зазначив, що вперше президент Віктор Янукович не зустрічав особисто Московського Патріарха.

«Політика – небезпечна зона, особливо для священнослужителя. За півтора року кон'юнктура в Україні змінилася, і "Партія регіонів" вже не хоче позиціонувати себе як відверто проросійська сила. А тому про тріумфальні прийоми ідеологів "Русского мира " варто забути», - підкреслив Ігор Ісіченко в коментарі виданню "Портал-Credo.Ru".

«Київська митрополія Московського Патріархату теж не хоче втрачати паству через участь в політизованих заходах на честь закордонного гостя. Адже вона знає справжню ціну видимої релігійності економічних еліт Донбасу і реальну статистику своїх парафій в Україні».

За словами архиєпископа Ісіченка, для пересічних віруючих УПЦ (МП) Патріарх Кирил «так і не став духовним лідером, залишаючись лише високопоставленим представником сусідньої держави і активним носієм її неоімперської доктрини».

Нагадаємо, на Буковині Обласна організація ВО «Свобода» обіцяє знищити біл-борди «Буковина зустрічає свого патріарха», розміщені в Чернівцях та на околицях обласного центру до можливого приїзду в область Глави Російської Православної Церкви Патріарха Кирила.

«Україна є незалежною та суверенною державою і Буковина є невід’ємною частиною України, а не островом Російської держави, православної Церкви, яку очолює Патріарх РПЦ Кирил. Ті, хто дозволяє собі розміщувати на біл-бордах неправдиву, провокативну та з проявом меншовартості інформацію, мають бути притягнені до передбаченої Конституцією України та законами України відповідальності, а біл-борди з такою інформацією невідкладно зняті», – йдеться у заяві Чернівецької облорганізації ВО «Свобода».