• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет побажав Предстоятелю УПЦ дати добру відповідь за своє служіння перед спільним Пастирем та запевнив у щирій братній любові...

Патріарх Філарет побажав Предстоятелю УПЦ дати добру відповідь за своє служіння перед спільним Пастирем та запевнив у щирій братній любові

23.11.2010, 09:12
Патріарх Філарет побажав Предстоятелю УПЦ дати добру відповідь за своє служіння перед спільним Пастирем та запевнив у щирій братній любові - фото 1
З нагоди 75-річчя МитрополитаВолодимира, Предстоятеля УПЦ, його привітав Патріарх Філарет. Предстоятель УПЦ КП у вітальному листі побажав ювіляру успіхів у служінні.

Сабодан_Денисенко.1.gifЗ нагоди 75-річчя МитрополитаВолодимира, Предстоятеля УПЦ, його привітав Патріарх Філарет. Предстоятель УПЦ КП у вітальному листі побажав ювіляру успіхів у служінні та розповів про те, що плекає сподівання і віру в те, що невдовзі, коли поділ між Церквами буде подолано, і «Українська Церква буде єдиною, а її автокефалія буде визнана Церквами-Сестрами,… я і Ви, як і наша паства, нині розділені, в радості Невечірнього світла один одного обіймемо, сказавши одне одному: “Брате!”»

«Користуючись нагодою хочу засвідчити, що маю щодо Вас мир у душі і братню архипастирську любов у Христі, а все скорботне залишаю минулому і прошу Бога покрити милістю», — наголошується у вітанні Предстоятеля УПЦ КП, опублікованому на сайті прес-служби цієї Церкви.

Патріарх Філарет також зазначив, що служіння Митрополита Володимира — нелегке, хоч і оточене зовнішньою славою та почестями, та дуже відповідальне, адже «кому багато дається, з того багато і спитається». Тому Предстоятель УПЦ КП побажав ювіляру дати «добру відповідь за своє служіння перед нашим спільним Пастерем».

Побажав Патріарх Філарет Митрополиту Володимиру і мужності і твердості у несенні свого хреста. Як йдеться у привітанні, обидва Предстоятелі — УПЦ і УПЦ КП — уже в тому віці, коли слід «подумки оглянути пройдений шлях, зважити свої справи, подякувати за Божу милість і попросити мудрості для справ, які ще належить зробити».

Тому на завершення Патріарх Філарет закликав Митрополита Володимира зробити все можливе «на благо Церкви і України». «І хай у добрих справах Вам допоможе Господь!», — додав Предстоятель УПЦ КП.