• Головна
  • Теми
  • Головний результат візиту Предстоятеля РПЦ – внутрішні проблеми в УПЦ – архиєпископ УАПЦ...

Головний результат візиту Предстоятеля РПЦ – внутрішні проблеми в УПЦ – архиєпископ УАПЦ

31.07.2010, 12:02
Головний результат візиту Предстоятеля РПЦ – внутрішні проблеми в УПЦ – архиєпископ УАПЦ - фото 1
На думку архиєпископа УАПЦ Йоанa (Модзалевського), очевидним є той факт, що в Московському Патріархаті відбуваються процеси пошуку нових церковних лідерів, які в майбутньому зможуть претендувати на посаду Предстоятеля УПЦ.

Йоан_Модзалевський.jpgНа думку вікарія Київської єпархії УАПЦ архиєпископа Уманського Йоан (Модзалевського), очевидним є той факт, що в Московському Патріархаті відбуваються процеси пошуку нових церковних лідерів, які в майбутньому зможуть претендувати на посаду Предстоятеля УПЦ. Саме внутрішні суперечності та проблеми в житті Московського Патріархату в Україні архиєпископ Йоан назвав головним результатом візиту Предстоятеля РПЦ в Україну.

«Регіони, які відвідав Святійший Патріарх Кирило в свою торішню і нинішню поїздки, – це єпархії, де здійснюють служіння найбільш впливові в УПЦ ієрархи. З цієї точки зору поїздки Святійшого можна розглядати як спосіб упевнитися в авторитетності і ефективності того або іншого регіонального церковного лідера», – заявив владика Йоан під час інтерв’ю для "Релігії в Україні".

Він також висловив припущення, що тема наступника заторкалася і під час зустрічі Патріарха Московського з Віктором Януковичем.

Повну версію інтерв’ю читайте на РІСУ.