• Головна
  • Новини
  • Делегація єпископів УПЦ співслужила з Патріархами Константинопольським та Московським...

Делегація єпископів УПЦ співслужила з Патріархами Константинопольським та Московським

31.05.2010, 11:51
Делегація єпископів УПЦ співслужила з Патріархами Константинопольським та Московським - фото 1
Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир 30 травня співслужив святкову Літургію в Ісааківському соборі Санкт-Петербурга. Літургію очолювали Патріарх Константинопольський Варфоломій та Патріарх Московський Кирил.

Літургія_11.jpgСАНКТ-ПЕТЕРБУРГ — Предстоятель УПЦ Митрополит Володимир 30 травня співслужив святкову Літургію в Ісааківському соборі Санкт-Петербурга. Літургію очолювали Патріарх Константинопольський Варфоломій та Патріарх Московський Кирил. Від УПЦ  обидвом Патріархам співслужили також митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел, архиєпископ Вишгородський Павел та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр.

Як інформує прес-служба Предстоятеля РПЦ, Патріархам співслужили також єрархи Константинопольського та Московського Патріархатів.

«Ми знаємо один одного віддавна, і я радію, що з кожною зустріччю ми стаємо ближчими один одному; що міцніють стосунки Помісних Церков, що святість і повнота вселенського православ'я долають будь-яку ворожнечу», — зазначив Патріарх Кирил, звертаючись до Патріарха Константинопольського Варфоломія. «У нас спільні святині і спільна святість», — додав Предстоятель РПЦ.

На пам’ять про відвідини Росії Патріарх Московський подарував високому гостю ікону Богородиці Феодорівської, прикрашену дорогоцінним камінням.

«Залишайтеся непохитними в святій православній вірі. Ми просимо ваших молитов про першопрестольну Константинопольську Церкву, яка страждає та яку розпинають впродовж багатьох століть. Моліться, щоб ніколи не убожів єлей в світильнику Фанара, що освітив колись і вас», — зазначив Патріарх Варфоломій, дякуючи Патріарху Кирилу за гостинність.

Він наголосив, що благословляє російський народ від Константинопольської матері-Церкви. «Нехай наша єдність та братерство буде на славу Божу та ради миру в усьому світі», — додав Патріарх Варфоломій.