• Головна
  • Новини
  • Патріарх Варфоломій «за» діалог з католиками та підтримує грузинського Патріарха Ілію...

Патріарх Варфоломій «за» діалог з католиками та підтримує грузинського Патріарха Ілію

27.11.2019, 14:33
Патріарх Варфоломій «за» діалог з католиками та підтримує грузинського Патріарха Ілію - фото 1
Вселенський Патріарх Варфоломій заявив, що діалог з християнами інших конфесій, особливо з Римо-Католицькою Церквою, є одним з пріоритетів Вселенського Патріархату.

Вселенський Патріарх Варфоломій заявив, що діалог з християнами інших конфесій, особливо з Римо-Католицькою Церквою, є одним з пріоритетів Вселенського Патріархату.

Про це він сказав під час зустрічі з професорами і студентами Тбіліського університету Сульхан-Саба Орбеляном, яка відбулась 23 листопада в резиденції Патріарха на Фанарі (Стамбул).

Делегацію університету очолив католицький єпископ Кавказу Джузеппе Пасотто, передає «Релігійна правда»  з посиланням на «Ромфеа».

Варфоломійw.gif

“Ми робимо все можливе для того, щоб зміцнити єдність у православному світі, це не дуже легке завдання у той час, коли у міжправославних стосунках відчуваються труднощі”, – сказав Патріарх.

Також владика підтримав грузинського Патріарха Ілію, навколо якого зараз розгорнувся скандал.

“Святіший Католікос Патріарх Ілія – світла особистість не тільки для вашої Церкви і країни, а й для всього Православ’я. Я не тільки люблю його по-братськи, а й поважаю і захоплююся ним як національним героєм”, – сказав Патріарх Варфоломій.

“Ми хочемо, щоб відносини наших двох Церков були близькими, братніми і розвивалися”, – додав він.

Як повідомлялося раніше, у середині листопада Вселенський Патріарх Варфоломій молився з католиками в Бельгії, відвідавши громаду чернечого ордену цистерціанців абатства Нотр-Дам де Сент-Ремі у Рошфорі.