• Головна
  • Новини
  • Митрополит Епіфаній назвав брехливим гасло: “Автокефалія – шлях до унії”...

Митрополит Епіфаній назвав брехливим гасло: “Автокефалія – шлях до унії”

29.10.2019, 12:02
Митрополит Епіфаній назвав брехливим гасло: “Автокефалія – шлях до унії” - фото 1
Православна Церква України має добрі відносини з УГКЦ, проте гасло “Автокефалія – шлях до унії”, вкинуте в інформаційний простір ще 30 років тому, є брехливими.

Православна Церква України має добрі відносини з УГКЦ, проте гасло “Автокефалія – шлях до унії”, вкинуте в інформаційний простір ще 30 років тому, є брехливим.

Про це заявив Предстоятель ПЦУ Епіфаній 24 жовтня, коли у рамках візиту до США відвідав один з найстаріших університетів країни — Джорджтаунський університет, передає Релігійна правда.

“Ми маємо добрі відносини з Блаженнійшим Верховним Архиєпископом Святославом. Ми говоримо про співпрацю, зокрема і в освітньому напрямку. Крім того, ми обговорювали з ним створення спеціальної комісії, яка б напрацювала дорожню карту наших подальших взаємодій”, – розповів митрополит Епіфаній.

Однак, наголосив Предстоятель, від самого початку руху за автокефалію Української Церкви 30 років тому в інформаційний простір проросійськими силами були вкинуті брехливі гасла на кшталт “Автокефалія – шлях до унії”.

“Тоді це певною мірою спрацювало, ввівши в оману частину православних, та й навіть зараз на частину людей це впливає. За кілька місяців до визнання нашої Церкви Елладською Православною Церквою схожа думка повторювалася вже у її середовищі. Отже, бачимо зовнішній деструктивний вплив на відносини між двома Церквами”, – зауважив митрополит Київський.

“Щодо римо-католиків, то ми також спілкуємося в рамках роботи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, маємо добрі, конструктивні відносини, які будемо розвивати в дусі діалогу, який загалом мають Православна та Католицька Церкви”, – додав владика.