• Головна
  • Новини
  • Отримання Патріархату УГКЦ позитивно відіб’ється на ПЦУ, - релігієзнавець...

Отримання Патріархату УГКЦ позитивно відіб’ється на ПЦУ, - релігієзнавець

05.07.2019, 11:58
Отримання Патріархату УГКЦ позитивно відіб’ється на ПЦУ, - релігієзнавець - фото 1
Релігієзнавець Юрій Чорноморець вважає, що надання УГКЦ статусу Патріархату пришвидшить надання такого ж статусу й ПЦУ з боку Константинополя.

Релігієзнавець Юрій Чорноморець вважає, що надання УГКЦ статусу Патріархату пришвидшить надання такого ж статусу й ПЦУ з боку Константинополя.

Про це він написав у себе на Фейсбуці.

«Так що на місці Папи я б не сумнівався і нарешті надавав УГКЦ те, що їй і так належить по праву - як канонічному, так і по совісті. Надав те, що давно вистражано і випрацювано. Те, що має показати знак любові. Вчора було рано, завтра може бути пізно. Але сьогодні, коли відносини Церков в Україні конструктивні та дружні - треба це робити», - зазначив він.

На його думку, УГКЦ давно вже повинна була б отримати статус Патріархату.

«В цілому вони заслужили на заохочення суттєве, і це мало б бути не просто хлопання по плечах і добрі слова, а визнання за українцями греко-католицького сповідання їх наявного і належного місця у Вселенській Церкві.

Ну і крок із визнанням Патріархату УГКЦ в історичній перспективі приведе до більшого самостійного значення Києва у світовому християнстві, до швидшого визнання ПЦУ як Патріархату з боку Константинополя, до швидшого єднання православних навколо Києва (а не Москви). Тому - дай Боже греко-католикам великого свята і бажано зараз!» - Написав Юрій Чорономорець.