• Головна
  • Новини
  • Патріарх УГКЦ привітав поляків із 100-річчям встановлення дипвідносин із Ватиканом...

Патріарх УГКЦ привітав поляків із 100-річчям встановлення дипвідносин із Ватиканом

13.03.2019, 11:17
Патріарх УГКЦ привітав поляків із 100-річчям встановлення дипвідносин із Ватиканом - фото 1
Патріарх Святослав (Шевчук) від імені УГКЦ привітав Польську Єпископську Конференцію зі століттям та зі сторічним встановленням дипломатичних відносин зі Святим Престолом.

Патріарх Святослав (Шевчук) від імені УГКЦ привітав Польську Єпископську Конференцію зі століттям та зі сторічним встановленням дипломатичних відносин зі Святим Престолом.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

 У листі на ім’я Голови Єпископської Конференції Польщі Архиєпископа Станіслава Гондецького Предстоятель УГКЦ просить прийняти сердечні привітання та виражає братню єдність у Господі Ісусі Христі.

За словами Глави УГКЦ, століття створення Польської Єпископської Конференції та сота річниця встановлення дипломатичних відносин зі Святим Престолом може стати гарною нагодою поглибити співпрацю між нашими громадами в дусі взаємного обміну дарами.

«Ми не хочемо обмежуватися високими деклараціями, але – в ім'я християнської любові – ми хочемо зробити подальші конкретні кроки разом з польським єпископатом для об'єднання наших спільнот. Такими кроками можуть бути спільні молитви, урочисті святкування Євхаристії в латинському та греко-католицькому обряді, паломництва до святих місць, важливих для обох народів», – заявив Блаженніший Святослав.

Патріарх УГКЦ нагадує, що святий Іван Павло ІІ не тільки закликав до діалогу, а й підтримував усі ініціативи місцевих церковних громад.

«З боку Української Греко-Католицької Церкви ми заявляємо про бажання продовжувати це пророче бачення Папи, виражене в діалозі та примиренні між усіма народами, що формують європейську спільноту, до яких також входили східноєвропейські країни, серед яких він бачив особливе місце поляків та українців»,– мовиться у тексті.