Рада християнських Церков створена у Черкасах

12.02.2019, 11:54
Рада християнських Церков створена у Черкасах - фото 1
11 лютого в Черкасах утворилася обласна Рада християнських Церков. До неї ввійшли представники восьми конфесій і деномінацій.

11 лютого в Черкасах утворилася обласна Рада християнських Церков. До неї ввійшли представники восьми конфесій і деномінацій, а саме: Православна Церква України, Греко-католицька та Римо-католицька Церкви, Українська Православна Церква МП, Євангельські християни-баптисти, Харизматичні церкви області, християни віри Євангельської, Церква Адвентистів сьомого дня. Про це повідомляє прес-служба обласного комітету Руху Реформації.

Рада1.jpg

Головна мета – об’єднання зусиль заради національно-духовного відродження України.

"Це консолідуючий фактор – всі християни об’єднують свої зусилля навколо Біблійних цінностей. Усі ми бачимо виклики, які є в суспільстві, і ми хочемо відповідати на них нашими, християнськими методами та бути ефективними в спільній праці. Єдність – запорука успіху", – відзначив член Ради, уповноважений представник ЄХБ та голова обласного комітету Руху Реформації Валерій Бєляєв. Серед завдань, які ставить перед собою організація — співпраця різних конфесій, участь у вирішенні питань відносин між державою і церквою, допомога ЗМІ у висвітленні релігійного життя країни та благодійність.

"Ми, як християнські конфесії, маємо згуртуватися навколо головної заповіді: щоб була між нами любов і по тому, щоби пізнавали, що ми є учні Христові. То Рада – це плід наших богословських пошуків та прагнень служити своєму народові, своїй державі і в першу чергу, Богові, в тому, що ми реалізуємо Його заповідь у власному житті", – зазначив Митрополит Іоан – Керуючий Черкаською єпархією ПЦУ.