• Головна
  • Новини
  • За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові...

За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові

25.01.2019, 12:56
За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові - фото 1
Щорічна Екуменічна молитва за єдність християн в Українському католицькому університеті відбулася 24 січня. У спільному молебні взяли участь представники християнських Церков Львівщини та усі охочі львів’яни.

Організатор заходу — Інститут екуменічних студій УКУ.

Ректор УКУ о. Богдан Прах подякував усім за спільну молитву. За його словами, університет є чудовим прикладом того, що він є відкритий для усіх незалежно від конфесійного (релігійного) спрямування. “Важливо, щоб ми єдність могли бачили реально”, — запевняє о. Богдан Прах.

“Ми з молитвою звертаємося до Бога, щоб Він дав нам єдність, як й інші дари. Адже добрі дари походять від Нього, тому ми повинні берегти єдність. Ми не створили її, бо вона походить від Бога, це є дар... Ми сподіваємося, що Божа благодать приведе нас до ще більшої єдності, аби ми усвідомили, яку віру успадкували, а також Слово Боже, єднання та багатство Церкви”, — зазначив пастор християнської церкви “Джерело життя” Володимир Білик.

За словами священиків-учасників екуменічної молитви, у сучасному світі й в Україні надзвичайно важливо, щоб єдність проявлялася не адміністративно, а передусім духовно. Адже одне з основних завдань Церкви — це єдність, бо чи зможе вона тоді називатися Церквою?! Ба більше, вони вірять, що “в серцях львів’ян живе рух до єдності”.

“Єдність справді нам дуже потрібна. Я “доторкнулася” єдності тоді, коли моя найкраща подруга є римо-католичкою, а я греко-католичкою. Коли ми з нею почали більше спілкуватися, то я усвідомила, що це не має значення. Я зрозуміла, що християни повинні бути єдиними по всьому світу”, — поділилася враженнями Лілія Калинець.

“Родзинкою вечора для учасників події став виступ із колядками гурту семінаристів Львівської духовної семінарії “Sofi Band”.

Як повідомлялося раніше, цьогорічні тексти для Тижня молитов за християнську єдність підготували християни Індонезії. “Справедливо, лише справедливо будеш чинити” (Вт. 16, 20) є центральною темою для роздумів. Подібно до того, як несправедливість створювала розбіжності, які розкололи індонезійське суспільство, так несправедливість також спричиняла розколи в Церкві. Християни Індонезії закликають до покаяння в несправедливості, що розділяє, а також вони переконані, що сила Христа здатна принести нам прощення та зцілення.

Повідомила власкор РІСУ Оксана Войтко.

За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові - фото 54338
За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові - фото 54339
За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові - фото 54340
За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові - фото 54341
За єдність християн молилися представники різних Церков у стінах УКУ у Львові - фото 54342