• Головна
  • Новини
  • Нарада координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії з православно-католицького діалогу відбулася без РПЦ...

Нарада координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії з православно-католицького діалогу відбулася без РПЦ

20.11.2018, 13:36
Нарада координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії з православно-католицького діалогу відбулася без РПЦ - фото 1
13–17 листопада 2018 року в монастирі “Бозе” в регіоні П’ємонт (північна Італія) відбулися наради Координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії для богословського діалогу між Православною і Католицькою Церквами.

13–17 листопада 2018 року в монастирі “Бозе” в регіоні П’ємонт (північна Італія) відбулися наради Координаційного комітету Міжнародної змішаної комісії для богословського діалогу між Православною і Католицькою Церквами.

У нарадах взяли участь 20 членів Комітету – десять православних і десять католиків, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

БОЗЕ.jpg

Усі православні учасники Комітету, а саме представники Вселенського Патріархату, Румунської, Сербської, Кіпрської, Елладської, Єрусалимської та Олександрійської Церков, брали активну участь у нарадах. На прибули лише представники Російської Православної Церкви.

Комітет досліджував робочу версію тексту під назвою «Примат і синодальність у другому тисячолітті та сьогодні», який підготувала змішана підкомісія. Координаційний комітет дасть свою оцінку відредагованій версії робочого тексту на своїй наступній зустрічі, котра запланована на листопад 2019 року.

У зв’язку з конфліктною ситуацією, яка виникла між Вселенською Патріархією та Російською Православною Церквою, було погоджено надалі продовжувати богословський діалог між Православною і Католицькою Церквами. 

Співголовами нарад були архиєпископ Йов Геча (Вселенський Патріархат) і кардинал Курт Кох (президент Папської ради для сприяння єдності християн).

Українську Греко-Католицьку Церкву на цих нарадах представляв  о. д-р Іван Дацько.

Основою нарад є розроблення документа про примат і синодальність у другому тисячолітті і сьогодні, який заплановано ухвалити на наступній пленарній сесії Міжнародної змішаної комісії. 

Учасники нарад беруть участь у літургійному житті монахів спільноти “Бозе” і зустрілися окремо з засновником монастиря о. Енцо Б’янкі (Enzo Bianchi), якому виповнилося 80 років, і відзначили 50-річчя заснування цього монастиря.