• Головна
  • Новини
  • Митрополит РПЦ поскаржився Папі Римському на «неканонічні» дії Вселенського Патріархату...

Митрополит РПЦ поскаржився Папі Римському на «неканонічні» дії Вселенського Патріархату

21.10.2018, 12:43
Митрополит РПЦ поскаржився Папі Римському на «неканонічні» дії Вселенського Патріархату - фото 1
Голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон під час зустрічі з Папою Римським Франциском обговорив «неканонічні дії Константинопольського патріархату» щодо надання автокефалії УПЦ.

Голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон під час зустрічі з Папою Римським Франциском обговорив «неканонічні дії Константинопольського патріархату» щодо надання автокефалії УПЦ. Про це повідомляє Главком з посиланням прес-службу комунікації відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ.

Зустріч представника РПЦ і Папи Римського відбулася 19 жовтня в Апостольському палаці у Ватикані. Зазначається, що особливу увагу на зустрічі було приділено «церковній ситуації» в Україні.

«Митрополит Іларіон ознайомив Папу Франциска з рішеннями, прийнятими Священним Синодом РПЦ 15 жовтня в Мінську в зв'язку з неканонічними діями Константинопольського патріархату. Владика виклав позицію Московського Патріархату з даного питання і передав Папі текст заяви, прийнятої на засіданні Священного Синоду в Мінську», – йдеться у повідомленні.

Владика Іларіон також зазначив, що в зв'язку з діями Константинопольського Патріархату РПЦ змушена призупинити участь у роботі змішаної міжнародної комісії з богословського діалогу між Римо-Католицькою і Православною Церквою. Однак, за словами митрополита, двосторонні відносини між Московським Патріархатом і Римо-Католицькою Церквою будуть і надалі розвиватися.