• Головна
  • Новини
  • Обрано нового президента і віце-президентів Конференції європейських Церков...

Обрано нового президента і віце-президентів Конференції європейських Церков

06.06.2018, 12:33
Обрано нового президента і віце-президентів Конференції європейських Церков - фото 1
Генеральна асамблея Конференції європейських церков 5 червня обрала нового президента - преподобного Крістіана Кригера і двох віце-президентів.

Генеральна асамблея Конференції європейських церков 5 червня обрала нового президента - преподобного Крістіана Кригера і двох віце-президентів.

Говорячи про свій президентський термін Кригер, зазначив, що у нього дві основні мети: «Перша мета стосується спільноти церков в Європі. Я хочу зміцнити їх діалог, їх взаємодію. Друга мета стосується їх свідоцтва в Європі і для Європи, щоб зміцнити роботу з питань соціальних і економічних проблем, проблем мігрантів і т. д.», - сказав він.

Кригер є президентом Реформатської церкви в Ельзасі та Лотарингії і віце-президентом Союзу протестантських церков в Ельзасі та Лотарингії і Протестантської федерації Франції.

Віце-президентами були обрані митрополит Клеопа (Стронгіліс) і преподобна д-р Гульнар Френсіс-Дехане.

«Найважливішим аспектом нашої роботи має стати співпраця як єдиного тіла Христа заради кращого завтра, для кращої Європи і особливо для нашої молоді, щоб гарантувати їх повноцінну участь», - сказав митрополит Клеопа. Уродженець Греції, він був обраний митрополитом Швеції і всієї Скандинавії і висвячений в єпископи в 2014 році Вселенським Патріархом Варфоломієм.

«Мій пріоритет полягає в тому, щоб допомагати іншим у вирішенні проблем з біженцями і рухом людей по всій Європі», - сказала єпископ Френсіс-Дехане. Народжена в Ірані, вона з 2017 року служить в Церкві Англії єпископом Лафборо з конкретним бажанням працювати з різними культурами і етнічними меншинами в єпархії.