• Головна
  • Теми
  • Митрополит Іларіон (Алфєєв) лякає українських православних унією з католиками у разі отримання Томосу...

Митрополит Іларіон (Алфєєв) лякає українських православних унією з католиками у разі отримання Томосу

30.05.2018, 15:43
Митрополит Іларіон (Алфєєв) лякає українських православних унією з католиками у разі отримання Томосу - фото 1

"У спробах створення Єдиної Помісної Церкви в Україні простежується в тому числі бажання залучити православних цієї країни в унію", - заявив 28 травня голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) в інтерв'ю "Інтерфакс-релігії"

"У спробах створення Єдиної Помісної Церкви в Україні простежується в тому числі бажання залучити православних цієї країни в унію", - заявив 28 травня голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату митрополит Іларіон (Алфєєв) в інтерв'ю "Інтерфакс-релігії", повідомляє Портал-Credo.Ru.

"У риториці, пов'язаній з проектом так званої Єдиної Помісної Церкви України, дуже часто згадується ще одна група - це українські греко-католики, яких очолює архиєпископ Святослав Шевчук. Він неодноразово заявляв про свою підтримку проекту Єдиної Помісної Православної Церкви України, але говорив при тому , що єдність цієї Церкви має будуватися на наступнику святого апостола Петра, тобто на Римському Папі", — стверджує Іларіон.

Іншими словами, продовжив він, це "не що інше, як спроба залучити православних України в унію".

"Тобто, по суті справи, за цим проектом стоять три сили: українська світська влада, розкольницький структури і греко-католики", — резюмував він.

Глава ВЗЦЗ МП в черговий раз заявив, що крім УПЦ (МП) в Україні немає і не може бути "канонічної православної Церкви".