• Головна
  • Новини
  • Креатив від УПЦ (МП): у село, де назріває перехід, терміново привезли чудотворну ікону...

Креатив від УПЦ (МП): у село, де назріває перехід, терміново привезли чудотворну ікону

24.04.2018, 10:22
Креатив від УПЦ (МП): у село, де назріває перехід, терміново привезли чудотворну ікону - фото 1
У село Мошків на Рівненщині, де почали збирати підписи за вихід з-під юрисдикції Московського Патріархату, терміново привезли Межиріцьку чудотворну ікону Богоматері «Життєподательниця». Доставив її вікарний єпископ Дубенський УПЦ (МП) Пімен (Воят).

У село Мошків на Рівненщині, де почали збирати підписи за вихід з-під юрисдикції Московського Патріархату, терміново привезли Межиріцьку чудотворну ікону Богоматері «Життєподательниця». Доставив її вікарний єпископ Дубенський УПЦ (МП) Пімен (Воят). Про це повідомляє так звана “Спілка православних журналістів”, яка є неофіційним рупором УПЦ МП, інформує «Релігійна правда».

УПЦ_МП1.jpg

Перед Великоднем, як пише “СПЖ”, сільський староста Петро Дубчак почав збирати підписи за перехід релігійної громади УПЦ МП в Українську Православну Церкву Київського Патріархату. Очевидно, аби консолідувати вірян Московського Патріархату, в село терміново приїхала чудотворна ікона на чолі з місцевим єпископом.

Межиріцький чудотворний образ зустріли з хрестами і хоругвами клірики Рівненської єпархії УПЦ (МП) і кілька десятків місцевих жителів. Хресною ходою, зі співом Пасхальних піснеспівів вони попрямували до місцевої церкви на честь Архістратига Михаїла. На місці єпископ виступив з промовою, мовляв, віряни УПЦ КП не знають любові.

“Ми сьогодні не маємо права віддавати свої храми тим, хто не знає любові”, – сказав владика.

УПЦ-МП-2.jpg

Ікону супроводжував отець Віктор Земляний – куратор УПЦ (МП) з протидії переходам у Рівненській області. Він відомий своїми коментарями для російських ЗМІ. У більшості матеріалів о. Віктор Земляний коментує конфлікти, які останніми роками виникли навколо православних церков на Рівненщині.

У матеріалах представники УПЦ КП висвітлюються, як розкольники та бандити, які намагаються вигнати «Істинно православних» із їхнього постійного місця служіння.

упц_мп_3.jpg

Особа отця Віктора, як зазначають ЗМІ, неодноразово згадується у Російських ЗМІ під час висвітлення новин з приводу Всеукраїнської хресної ходи УПЦ (МП), одним з організаторів якої був священик Земляний.