• Головна
  • Новини
  • Прийде час і Церкви із смиренням впровадять спільний проект, - Патріарх Варфоломій про святкування Великодня за одним календарем...

Прийде час і Церкви із смиренням впровадять спільний проект, - Патріарх Варфоломій про святкування Великодня за одним календарем

05.04.2018, 10:53
Константинопольський Патріарх Варфоломей, 3 квітня прийняв у своїй резиденції в Стамбулі сімдесят католицьких священиків Римської дієцезії, які здійснюють великоднє паломництво християнськими святинями Туреччини.

Константинопольський Патріарх Варфоломей 3 квітня прийняв у своїй резиденції в Стамбулі сімдесят католицьких священиків Римської дієцезії, які здійснюють великоднє паломництво християнськими святинями Туреччини.

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Однією із зупинок під час цієї прощі став стамбульський квартал Фанар, де розташований осідок Константинопольського Патріарха.

Вітаючи паломників, Патріарх Варфоломей зазначив, що шлях до єдності Церков хоча й повільний, але він є неспинним.

Він також зупинився на питанні різниці дат святкування Пасхи, зазначаючи, що починаючи від XVI сторіччя, віддалення між григоріанським та юліанським календарем призвело до різних дат святкування цього свята.

«Ми впевнені, – сказав Патріарх, – що як лиш визріє відповідний час, наші Церкви зуміють зі смиренням та готовністю впровадити в життя спільний проект».

«Ви прибули з Риму, – додав Вселенський Патріарх, – де єпископом є наш любий брат Папа Франциск. Глибока спільність намірів поєднала нас вже від його обрання та виявилася плідною протягом цих п’яти років його понтифікату, збираючи нас разом під час різних подій та нагод».