• Головна
  • Новини
  • Папа пожертвував 100 тисяч євро для першого православного монастиря в Австрії...

Папа пожертвував 100 тисяч євро для першого православного монастиря в Австрії

02.03.2018, 15:01
Папа пожертвував 100 тисяч євро для першого православного монастиря в Австрії - фото 1

Папа Франциск підтримує будівництво першого православного монастиря в Австрії, яке планується в Санкт Андре ам Цикзеє в австрійському Бургенланді. Чек на суму 100 тисяч євро передав у рамках екуменічної урочистості 28 лютого у Відні голова Папської Ради сприяння єдності християн, кардинал Курт Кох.

Папа Франциск підтримує будівництво першого православного монастиря в Австрії, яке планується в Санкт Андре ам Цикзеє в австрійському Бургенланді. Чек на суму 100 тисяч євро передав у рамках екуменічної урочистості 28 лютого у Відні голова Папської Ради сприяння єдності християн, кардинал Курт Кох, пише CREDO.

Подарунок Папи отримали почесний голова Православної Церкви, Патріарх Константинопольський Варфоломій I та православний митрополит Відня Арсеній (Кардамакіс). Церемонія відбулася в Православному соборі у Відні в рамках святкування 50-річчя Закону про православ’я в Австрії. Кардинал Кох описав монастир, як — можливо — «віху на шляху до єдності Церков».

Він також повідомив, що з самого початку Папа Франциск позитивно ставився щодо плану будівництва першого православного монастиря в Австрії. Патріарх Варфоломій передав Папі подяку за щиру підтримку. Він нагадав, що з Папою Франциском його пов’язує глибока дружба і братерство. Роботи з будування монастиря розпочнуться незабаром.