• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ Святослав привітав Патріарха Філарета з 89-річчям...

Глава УГКЦ Святослав привітав Патріарха Філарета з 89-річчям

25.01.2018, 10:06
Глава УГКЦ Святослав привітав Патріарха Філарета з 89-річчям - фото 1
Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав надіслав листа зі словами привітання Предстоятелю Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарету з нагоди 89-го дня народження.

Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав надіслав листа зі словами привітання Предстоятелю Української Православної Церкви Київського Патріархату Філарету з нагоди 89-го дня народження.

«Сьогодні ми вітаємо Вас як пастиря, який усім своїм життям, незважаючи на різні виклики і перешкоди, що походять від світу цього, проповідує цю правду. Сила Вашої віри закорінена у твердому усвідомленні, що Бог, який об’явив себе на Йордані, є з Вами, провадить Вас і Вашу Церкву дорогами «правди і справедливості»», – написав Патріарх Святослав від себе та від імені Синоду Єпископів УГКЦ.

У листі також сказано, що Патріарх Філарет присвятив своє життя служінню Христові та ділу спасіння.

«Завдяки Вашій проповіді Божого Слова, віруючим людям відкриваються небеса, з яких лунають дуже потрібні нам сьогодні слова Господньої підтримки: «Ти є син Мій любий, на якому спочиває моє благовоління». Своїми ділами Ви постійно свідчите про це «небесне благословення», яке допоможе нам стати переможцями у війні, що кривавою раною позначила нашу землю. Якщо Бог з нами, веде нас, то хто може бути проти нас? Це переконання допомагає Вам посідати правильну позицію щодо викликів сучасності та через активну участь у суспільному і культурному житті підтримувати український народ на дорозі до розбудови вільної і незалежної держави, в якій з повагою ставляться до кожної людини та її релігійного вибору», – зазначається у листі-привітання.

За словами Глави УГКЦ, відкритість до діалогу Патріарха УПЦ КП в контексті діяльності ВРЦіРО та Наради християнських Церков уможливила прийняття багатьох важливих для нашого народу звернень, котрі лягли в основу побудови майбутнього суспільства, яке не можна уявити без усвідомлення себе народом, що має глибоке християнське коріння, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.