• Головна
  • Проекти
  • З ініціативи місії ОБСЄ УПЦ (МП) та УПЦ КП обговорили у Львові міжконфесійні відносини серед громад...

З ініціативи місії ОБСЄ УПЦ (МП) та УПЦ КП обговорили у Львові міжконфесійні відносини серед громад

25.11.2017, 12:06
З ініціативи місії ОБСЄ УПЦ (МП) та УПЦ КП обговорили у Львові міжконфесійні відносини серед громад - фото 1

22 листопада у Львові відбулася зустріч-обговорення місцевих діалогових зусиль за участі представників Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Православної Церкви (Московського Патріархату) в Рівненській і Тернопільській областях, організована бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини. Про це інформує Прес-центр Київської Патріархії.

22 листопада у Львові відбулася зустріч-обговорення місцевих діалогових зусиль за участі представників Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Православної Церкви (Московського Патріархату) в Рівненській і Тернопільській областях, Зустріч організувало бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини. Про це інформує Прес-центр Київської Патріархії.

1.jpg

З благословення архиєпископа Рівненського і Острозького упц кп Іларіона участь в заході взяли клірики Рівненської єпархії: благочинний Дубенського районного благочиння протоієрей Ігор Загребельний, благочинний Здолбунівського благочиння протоєрей Юрій Лукашик, а також протоєрей Володимир Шевчук та протоєрей Василій Рудніцький.

УПЦ (МП) представляла делегація на чолі з благочинним Дубенського району протоєреєм Анатолієм Богдановим.

Також на зустрічі були присутні голова Дубенської РДА Юрій Парфенюк та голова Дубенської районної ради Олександр Козак.

В ході зустрічі піднімались питання щодо покращення міжконфесійних відносин серед громад.

Як йдеться у повідомленні прес-центру УПЦ КП, за результатами обговорень прийнято рішення органам державної влади сприяти проведенню спільних заходів із залученням духовенства УПЦ Київського Патріархату та УПЦ (Московського Патріархату).