• Головна
  • Новини
  • Кардинал Курт Кох запропонував створити комісію для примирення РПЦ та УГКЦ...

Кардинал Курт Кох запропонував створити комісію для примирення РПЦ та УГКЦ

14.02.2017, 14:40
Кардинал Курт Кох запропонував створити комісію для примирення РПЦ та УГКЦ - фото 1

Голова папської ради зі сприяння єдності християн кардинал Курт Кох запропонував створити спеціальну комісію для залагодження непорозумінь між Російською Православною Церквою та УГКЦ. Цю ідею кардинал озвучив 12 лютого у Фрібурзькому університеті (Швейцарія) на ювілейній зустрічі, присвяченій річниці зустрічі у Гавані Папи Франциска та Патріарх РПЦ Кирила.

REUTEolo.jpg-fff.jpgГолова папської ради зі сприяння єдності християн кардинал Курт Кох запропонував створити спеціальну комісію для залагодження непорозумінь між Російською Православною Церквою та УГКЦ.

Цю ідею кардинал озвучив 12 лютого у Фрібурзькому університеті (Швейцарія) на ювілейній зустрічі, присвяченій річниці зустрічі у Гавані Папи Франциска та Патріарх РПЦ Кирила.

На думку католицького єрарха, така спеціальна комісія могла б зайнятися працею над зціленням ран минулого і творенням спільного майбутнього.

"Що стосується болючої ситуації в Україні, особливо відносин Російської Православної Церкви та Української Греко-Католицької Церкви, я вважаю, що один з плодів зустрічі Папи і Патріарха Кирила в Гавані може і повинно стати повернення до діалогу на багатьох рівнях.

На історичному рівні, видається необхідною співпраця для очищення пам'яті, яка, без сумніву, буде довгою і важкою, з огляду на рани минулого, як однієї так і іншої сторону. Без оздоровлення пам'яті важко уявити собі спільне майбутнє ", - цитує слова кардинала Коха Радіо Ватикану.

Голова папської ради зі сприяння єдності християн зауважив, що сторонам слід говорити про актуальні проблеми, які, на його думку, стосуються скоріше національних і політичних питань, ніж теологічних, щоб знайти рішення, які допоможуть у взаємному співіснування.

З боку РПЦ на ювілейній зустрічі у Фрібурзькому університеті участь брав та виступав Митрополит Іларіон (Алфєєв), голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату.

Нагадаємо, 12 лютого 2016 року у Гавані відбулася зустріч Папа Франциска з Патріархом РПЦ Кирилом, результатом якої стало підписання спільної декларації.