• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій відзвітував у Москві про всеукраїнську хресну ходу...

Митрополит Онуфрій відзвітував у Москві про всеукраїнську хресну ходу

22.11.2016, 11:16
Митрополит Онуфрій відзвітував у Москві про всеукраїнську хресну ходу - фото 1
Митрополит Київський і всієї України Онуфрій УПЦ (МП) навів дані, згідно з якими у всеукраїнській хресній ході, яку організовувала УПЦ (МП), взяли участь півмільйона осіб.

269219_1-(1).jpg-fff.jpgМитрополит Київський і всієї України Онуфрій УПЦ (МП) навів дані, згідно з якими у всеукраїнській хресній ході, яку організовувала УПЦ (МП), взяли участь півмільйона осіб.

"Всеукраїнська хресна хода миру, любові і молитви за Україну продемонстрував, що наш народ хоче жити в єдності. Близько півмільйона віруючих Української Православної Церкви взяли участь у цьому молитовному ході", - заявив Митрополит в понеділок у храмі Христа Спасителя на урочистому акті з нагоди 70-річчя Патріарха Кирила.

Як повідомляє Інтерфакс-релігія, він зазначив, що українські віруючі "удостоїлися від Бога честі страждати за чистоту православної віри і за відданість церковним канонам, переданню і звичаям".

"У дев'яності роки минулого року Господь удостоїв нас терпіти від християн, які іменують себе греко-католиками, які цинічно і жорстоко виганяли наших вірних з храмів, завдаючи їм моральні і фізичні образи. Рани від цих образ в деяких місцях кровоточать і донині. Сьогодні ми знову страждаємо за збереження єдності нашої земної Вітчизни - України. нас ображають, на нас оббріхують, а ми молимося, щоб Господь послав мир на нашу землю ", - заявив Митрополит.

Як повідомлялося, хресний хід УПЦ (МП)  почався 3 липня на сході країни з Святогірської лаври, а 9 липня - на заході, з Почаївської лаври.