• Головна
  • Новини
  • У Салоніках завершився католицько-православний симпозіум...

У Салоніках завершився католицько-православний симпозіум

31.08.2016, 11:12
У Салоніках завершився католицько-православний симпозіум - фото 1

Триває ініціатива, покликана сприяти богословському та культурному діалогу між православними і католиками. Тема міжхристиянського симпозіуму, що проходив 28–30 серпня в грецькому місті Салоніки, звучала так: «Необхідність поновної євангелізації християнських спільнот в Європі».

Продовжується ініціатива, покликана сприяти богословському та культурному діалогу між православними і католиками. Тема міжхристиянського симпозіуму, що проходив 28– 30 серпня в грецькому місті Салоніки, звучала так: «Необхідність поновної євангелізації християнських спільнот в Європі».

Папа_пише_1.JPG

Симпозіум організували Францисканський Інституту духовності при Папському Університеті «Antonianum» та Богословський департамент Факультету Православної Теології Університету Салонік, Греція.

Учасників Міжхристиянського Симпозіуму привітав Папа Франциск листом на ім’я кардинала Курта Коха, Президента Папської Ради сприяння єдності християн.

Папа Римський написав:

«Існування у Європі багатьох людей, які хоч і охрищені, але не усвідомлюють отриманого дару віри, не отримують від нього утішення та не беруть повноцінної участі в житті християнської громади, становить виклик для всіх Церков, присутніх на континенті. У такій дійсності, як європейська, пронизана християнським корінням, є очевидною необхідність нового діла євангелізації».

Зазначивши, що підтримкою цього місійного заанґажування є «глибока переконаність» у тому, що Христос «Своєю новизною завжди може оновити наше життя і нашу спільноту, навіть проходячи через темні епохи й прояви слабкості у Церкві, християнська пропозиція ніколи не старіється», Святіший Отець висловив впевненість , що симпозіум, завдяки «щирому й відвертому обмінові між католицькими й православними науковцями», спричиниться до «окреслення нових шляхів, креативних методів та мови, придатних, щоб посприяти тому, аби звіщення Ісуса Христа в усій його красі змогло досягти сучасну європейську людину». Про це інформує Радіо Ватикан.