• Головна
  • Новини
  • В Івано-Франківську християни різних конфесій молилися за мир...

В Івано-Франківську християни різних конфесій молилися за мир

16.08.2016, 11:58
В Івано-Франківську християни різних конфесій молилися за мир - фото 1
Традиційний екуменічний молебень — духовний майдан зібрав декілька десятків вірних 14 серпня у центрі міста. Очолили його священики УГКЦ, УАПЦ та УПЦ КП.

Традиційний екуменічний молебень — духовний майдан зібрав декілька десятків вірних 14 серпня у центрі міста. Очолили його священики УГКЦ, УАПЦ та УПЦ КП. Цього разу темою розважань духовного майдану стала 1028-а річниця хрещення Руси-України, яку відзначаємо цими днями.

«Подія історично важлива для нашого народу, яка означила його шлях», — сказав о. Петро Дуб'як, УПЦ КП.

Відвідувати духовний майдан та долучитися до спільної молитви вважає своїм християнським обов'язком пані Ганна. Адже в часі війни в Україні молитва є тим даром, який допоможе досягти миру: «Відзначаємо величну для нашого народу дату – Хрещення Руси- України в часі, коли особливо потребуємо миру в нашій країні. Маємо разом молитися за те, аби ворожий чобіт не топтав нашу землю. Бо лише Бог допоможе нам досягти злагоди та спокою».

«Спільні екуменічні молебні відбуваються у нас більше 10 років. І є доброю практикою для порозуміння між християнами різних конфесій», — підкреслює о. Роман Козак, УАПЦ.

Повідомила кореспондент РІСУ Наталія Палій.

Міжконфесійна молитва в Івано-Франківську