• Головна
  • Новини
  • Священики семи Церков з Дніпра зняли екуменічний відеоролик заради єдності України...

Священики семи Церков з Дніпра зняли екуменічний відеоролик заради єдності України

29.06.2016, 10:44
Священики семи Церков з Дніпра зняли екуменічний відеоролик заради єдності України - фото 1
У Дніпрі представники семи християнських конфесій, об'єднані у Раду християнських церков Дніпропетровської області, презентували відеоролик "Отче наш" у рамках спільного проекту

У Дніпрі представники семи християнських конфесій, об'єднані у Раду християнських церков Дніпропетровської області, презентували відеоролик "Отче наш" у рамках спільного проекту, розповідає власкор РІСУ Софія Богуцька.

Священики та служителі Української Греко-Католицької Церкви, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви, Харизматичної церкви “Блага вість”, Об'єднання церков Християн віри євангельської, Об'єднання церков Євангельських християн-баптистів, Римо-Католицької Церкви та Української Православної Церкви Київського Патріархату за чергою проговорили рядки однієї з найвідоміших молитов світу. Ініціатором такої дії став голова відділу капеланської опіки Дніпропетровської єпархії УПЦ КП Дмитро Поворотний. На таку пропозицію відгукнулися усі, окрім представників УПЦ (МП).

Відеоробота "Отче наш" стала своєрідним продовженням спільної молитви, яку священики провели у Прощену неділю на алеї Небесної сотні.

Фото з презентації

“Це єдина молитва, яку використовує кожний християнин і в особистій практиці молитовній, і в церковній практиці”, — сказав отець Дмитро Поворотний. За словами священнослужителя, до такої справи його спонукали хлопці, які воюють на Сході України. Там багато християн різних конфесій, але вони діють спільно. Тож так треба чинити і в мирному житті представникам різних конфесій. “Ще декілька років тому ми і не думали, що таке може бути. Ми ігнорували один одного, ми не довіряли один одному. Хтось вважав себе важливішим, хтось — наймудрішим, хтось найбільш віруючим. І довіри не було. А зараз ми налагоджуємо ці стосунки, — наголосив о. Дмитро Поворотний.

“Молитва "Отче наш" є відповіддю на потреби суспільства у всі часи”, — продовжив настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ Василь Колодій. Він сказав, що Господь створив людей різними і об'єднуватися треба навколо любові до нього. “Ми навколо небесного Отця єднаємося кожен у своїй вірі, кожен у своїй церкві і кожен у своєму вченні, але визнаємо єдиного Бога, що сотворив небо і землю. Такий меседж посилається суспільству, щоб ми, об'єднуючись, не зливалися, щоб ми, об'єднуючись, виявляли любов один до одного,” — підсумував о. Василь Колодій.

“Цим проектом, молитвою “Отче наш” ми би хотіли показати добрий приклад. Тому що, згідно зі словами Ісуса Христа, віруючі, Церква — це є світло для світу, це є сіль для цієї землі. Ми хотіли би дати меседж, що зараз в Україні час об'єднуватися. Досить ділити Україну за мовними ознаками, за релігійною приналежністю. Сьогодні Україна, як ніколи, потребує єдності” — сказав голова РХЦ, єпископ обласного Об'єднання церков Християн віри євангельської Михайло Мокієнко.

Зрежисував ролик дніпровець Михайло Москаленко безкоштовно. Каже, ідея церковників йому сподобалася. Лишень зйомки невеличкої роботи розтягнулися аж на два місяці — через зайнятість священнослужителів. Втім, першим результатом хлопець задоволений. Навіть назвав роботу “соціальною”. Нині вона є у вільному доступі. Михайло готовий працювати зі священнослужителями надалі. У свою чергу вони обіцяють готувати нові об'єднавчі релігійні проекти у Дніпрі.