У Римі молитимуться за Всеправославний Собор

08.06.2016, 10:39
У Римі молитимуться за Всеправославний Собор - фото 1
Католики Риму молитимуться у намірі Вселенського Православного собору, який повинен відбутися на Криті, 19-27 червня. Організатором богослужіння виступила Папська Рада у справах єдності християн.

Католицько-православні стосункиКатолики Риму молитимуться у намірі Вселенського Православного собору, який повинен відбутися на Криті, 19-27 червня. Організатором богослужіння виступила Папська Рада у справах єдності християн, повідомляє Католицький Медіа-Центр.

Молитва запланована на суботу, 11 червня о 17.00, у папській базиліці св. Павла. У цій спільній молитві католики будуть молитися за «виявлення духовної близькості» Католицької Церкви до Православної Церкви.

Нагадуємо, підготовка до Вселенського Православного Собору, ініційованого Константинополем, тривала більше ніж півстоліття. Тим не менше, кілька Православних Церков, у тому числі найбільша з них - Російська, вже висловили заперечення щодо деяких документів і закликала змінити термін їх розгляду на пізніше. Натомість Болгарська Православна Церква взагалі відмовилася брати участь у Соборі. Свої умови щодо проведення Всеправославного Собору висунула і Антіохійська Православна Церква.