• Головна
  • Новини
  • У Прощену неділю сім християнських конфесій Дніпропетровська об’єднала спільна молитва...

У Прощену неділю сім християнських конфесій Дніпропетровська об’єднала спільна молитва

14.03.2016, 13:18
У Прощену неділю сім християнських конфесій Дніпропетровська об’єднала спільна молитва - фото 1
Священнослужителі обрали простий і зрозумілий для всіх формат заходу. По черзі представники різних конфесій молилися «Отче наш».

exklusiv.gifПредставники Української Православної Церкви Київського Патріархату, Української Автокефальної Православної Церкви, Української Греко-Католицької Церкви, Римо-Католицької Церкви, Німецької Євангельсько-Лютеранської Церкви, Об’єднання церков християн віри євангельської та Харизматичної християнської церкви «Блага Звістка» зібралися 13 березня на алеї Небесної сотні у Дніпропетровську, аби перед початком Великого посту помолитися за мир та всепрощення в Україні, розповідає кореспондент РІСУ Софія Богуцька.

Це місце – знакове, вважає о. Дмитро Поворотний, настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці УПЦ КП. Адже там висять фотографії полеглих на Майдані та лежать плити із іменами загиблих в АТО бійців. «Вони були різних віросповідань, але об’єдналися в любові до України. Перед їхньою пам’яттю маємо об’єднатися і ми», – сказав протоєрей.

Священнослужителі обрали простий і зрозумілий для всіх формат заходу. По черзі представники різних конфесій молилися «Отче наш» — єдину молитву, яку дав Господь і в якій всі прохання, які треба людині для свого існування, тілесного і духовного, викладені. І особливо важливе прохання в наш час – «І прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим. Також це такий посил суспільству, громадянам нашого міста особливо. Тому що більшість містян себе вважають християнами, для яких їхні церкви – авторитет. Таким чином ми свідчимо про те, що ми – християни і нам ділити немає чого. Це також посил політикам та політичним силам, що не вийде у них використати віру як чинник розділення», — додав Дмитро Поворотний.

На алеї Небесної сотні у неділю зібралася понад сотня дніпропетровців. Вони повторювали молитву разом зі священнослужителями. А потім обіймалися та просили прощення один в одного. Так зробили і церковники. Вони перепросили один одного, чим засвідчили свою єдність. «Найголовніше, що ми маємо показати цим заходом – це нашу єдність. Єдність церковників. Сьогодні ми представляємо практично всі церкви, які є у Дніпропетровську. Сьогодні є неділя прощення і дуже важливо сказати один одному «пробач», тому що всі непорозуміння, всі болі, що ми маємо, всі тягарі сердечні – вони є через непрощення. Ми, як священики, засвідчуємо свою покору і просимо пробачення у вірних. Вони просять у нас і з тим досвідом йдуть в свої родини, щоб в один одного попросити прощення. Я сьогодні при нагоді прошу пробачення в усіх вас. Якщо когось образив – простіть мені. Вам все прощаю і нехай Бог простить», – виступив перед містянами Василь Колодій, настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у Дніпропетровську.

Ця спільна молитва – не перший подібний захід у Дніпропетровську. Від початку АТО представники різних конфесій збиралися на молитви за мир. Нагадаємо, ще 2011 року християнські церкви Дніпропетровщини об’єдналися у Раду. Туди не ввійшли лише представники Української Православної Церкви (Московського Патріархату). На міжконфесійному недільному заході їх теж не було.

Наступну об’єднавчу молитву священнослужителі хочуть провести вже на Великдень.

Молитва покаяння в Дніпропетровську

Молитва покаяння в Дніпропетровську

Молитва покаяння в Дніпропетровську

Молитва покаяння в Дніпропетровську

Молитва покаяння в Дніпропетровську

Молитва покаяння в Дніпропетровську

Молитва покаяння в Дніпропетровську

Молитва покаяння в Дніпропетровську