• Головна
  • Новини
  • Керівництво УГКЦ служить своєму народу, провідники УПЦ (МП) – Москві, - архиєпископ Київського Патріархату...

Керівництво УГКЦ служить своєму народу, провідники УПЦ (МП) – Москві, - архиєпископ Київського Патріархату

07.03.2016, 11:12
Керівництво УГКЦ служить своєму народу, провідники УПЦ (МП) – Москві, - архиєпископ Київського Патріархату - фото 1
Речник Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря) пояснив, чому УГКЦ не варто порівнювати з УПЦ (МП), як це полюбляє робити керівництво останньої.

8_tn.jpg-fff.jpgРечник Київського Патріархату архиєпископ Євстратій (Зоря) пояснив, чому не варто УГКЦ порівнювати з УПЦ (МП), як це полюбляє робити керівництво останньої.

До роздумів на таку тематику архиєпископа наштовшнула недавня зустріч греко-католицьких єпископів з Папою.

«Керівники МП в Україні люблять порівнювати себе з УГКЦ», - пише єрарх у себе на ФБ-сторінці.

«Мовляв, чому греко-католики можуть бути частиною Католицької Церкви з центром у Римі – і їх називають патріотами, – а вони, провідники МП в Україні, за своє підпорядкування Московському Патріарху отримують від людей звинувачення у непатріотизмі та колаборантстві з ворогом», - зазначив архиєпископ УПЦ КП.

«Відповідь проста: тому, що греко-католицькі єрархи НЕ МОВЧАТЬ на неправду, називають все так, як є: Росію – агресором, події на Сході – війною і окупацією. В тому числі ОФІЦІЙНО перед обличчям Папи. І ВИМАГАЮТЬ від нього також правдивих і слів, і дій для зупинення російської агресії проти України», - наголосив він.

Керівництво УПЦ (Московського Патріархату), за словами архиєпископа, другий рік поспіль в унісон з Москвою розповідає про "громадянську війну", про "повстанську армію" на Донбасі та вихваляє Патрірха РПЦ за "велику турботу про Україну".

«От у цьому й відмінність: провідники УГКЦ наскільки можуть – служать своєму НАРОДУ, а керівництво МП в Україні – своєму московському КЕРІВНИЦТВУ», - підкреслив речник УПЦ КП.