• Головна
  • Новини
  • В РПЦ здивовані реакцією Глави УГКЦ на Гаванську декларацію...

В РПЦ здивовані реакцією Глави УГКЦ на Гаванську декларацію

17.02.2016, 15:39
В РПЦ здивовані реакцією Глави УГКЦ на Гаванську декларацію - фото 1
Представник Московського Патріархату митрополит Іларіон відповів Главі Української Греко-Католицької Церкви архиєпископу Святославу на критику спільної декларації Папи Римського Франциска і Глави Російської Православної Церкви Кирила.

Иларион.jpgПредставник Московського Патріархату митрополит Іларіон відповів Главі Української Греко-Католицької Церкви Патріарху Святославу на критику спільної декларації Папи Римського Франциска і Глави Російської Православної Церкви Кирила, передає РИА Новости.

"Автори тексту спільної декларації та останньої її редакції – особисто Папа Римський Франциск і Патріарх Московський і всієї Русі Кирил" - запевнив Іларіон, який виступив головним організатором зустрічі Патріарха і Папи з православної сторони.

Він назвав "непристойними" висловлювання Патріарха Святослава про те, що спільну декларацію Папи і Патріарха написала "слабка команда", що складається з митрополита Іларіона і його візаві в Римо-Католицькій церкві – кардинала Курта Коха.

"Знаєте, як на іконі Іоанна Богослова: поруч з ним сидить його учень Прохор - й апостол Іоанн диктує йому текст Апокаліпсиса. Ми ж не говоримо, що Апокаліпсис – це текст, який Прохор написав... В основу тексту декларації лягли ті ідеї, які були буквально продиктовані Папою і Патріархом. Наша справа з кардиналом Кохом була тільки оформити цей текст. І знову ж таки: остання редакція їм належала, а не нам", – сказав митрополит.

Крім того, Іларіон назвав політичним замовленням, за його словами, "образи" Патріарха Кирила.

"Я можу зрозуміти, що він ображає нашого Патріарха, – це конкретне політичне замовлення, і ми знаємо, від кого воно виходить, для яких цілей озвучуються ці образливі висловлювання. Але коли Глава Української Греко-Католицької Церкви про свого власного Папу таким чином відгукується, це, звичайно, викликає дуже велике здивування і подив", - зазначив представник РПЦ.