• Головна
  • Новини
  • Об’єднання Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ з УГКЦ – неминуче, - Патріарх Святослав до автокефальних священиків...

Об’єднання Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ з УГКЦ – неминуче, - Патріарх Святослав до автокефальних священиків

18.12.2015, 10:15
Об’єднання Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ з УГКЦ – неминуче, - Патріарх Святослав до автокефальних священиків - фото 1
З ініціативи Глави Української Греко-Католицької Церкви Святослава (Шевчука) 17 грудня у приміщенні Патріархії УГКЦ відбулася зустріч із священнослужителями Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

DSC-yyy.jpgЗ ініціативи Глави Української Греко-Католицької Церкви Святослава (Шевчука) 17 грудня у приміщенні Патріархії УГКЦ відбулася зустріч із священнослужителями Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

Патріарха Святослава супроводжував голова Екуменічної комісії УГКЦ о. Ігор Шабан. Харківсько-Полтавську єпархію представляли: архиєпископ Ігор (Ісіченко), митр. прот. Юрій Бойко, митр. прот. Віталій Зубак (Харків), прот. Іван Лещик (Миколаїв), прот. Ігор Литвин (Полтава), прот. Дмитро Романків (Сватове), о. Леонід Сливканич (Олешки), о. Володимир Червонников (Канів), о. Олег Усов (с. Глушківка на Харківщині), о. Павло Кущ (с. Мурафа на Харківщині), єромонах Саватій Солом’янюк (м. Київ), о. Федір Сипейкін (Канів).

Першоєрарх розповів про процес обговорення пропозицій УГКЦ, які мають надійти до Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ у відповідь на об’єднавчу ініціативу її собору 2015 р. Патріарх підкреслив необхідність абсолютної відкритості об’єднавчих процесів, широкого залучення до них священства і мирян обох Церков. Глава УГКЦ звернувся до клириків з закликом оцінити озвучені ним пропозиції та поділитися власними міркуваннями щодо процесів об’єднання. При цьому Блаженніший Святослав наголосив, що сама перспектива об’єднання незворотня, не дискутується й отримала в УГКЦ одностайну підтримку, повідомляє сайт Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ.

Кожен учасник зустрічі мав нагоду висловити свої думки та поставити питання Патріарху Святославу. Архиєпископ Ігор відзначив, що об’єднавчий процес, маючи на меті виростання в єдину Київську Церкву її досі поділених частин, покликаний захистити й зберегти духовну спадщину УАПЦ як складову частину спільної християнської спадщини України.

Глава УГКЦ привітав гостей з майбутнім днем пам’яти свт. Миколая Мир-Лікійського і вручив їм книги, що відображають еклезіологічну концепцію сучасної УГКЦ. Архиєпископ Ігор подякував від імені присутніх за подарунки й вручив Главі УГКЦ публікації, підготовані з ініціативи та за діяльної участі Харківсько-Полтавської єпархії. Учасники зустрічі узгодили головні етапи праці над поєднанням і домовилися про постійні контакти.

Зустріч завершилася спільною молитвою в каплиці Патріархії.