Церква Польщі допомагає Церквам Сходу

07.12.2015, 10:43

6 грудня 2015 р. Католицька Церква у Польщі вже 16-й раз провела День молитви за Церкви Сходу. У контексті наближення Ювілею Милосердя цьогорічне відзначення проходило під гаслом «Блаженні милосердні», що є також темою Всесвітнього Дня Молоді, який у липні наступного року відбуватиметься у Кракові.

6 грудня 2015 р. Католицька Церква у Польщі вже 16-й раз провела День молитви за Церкви Сходу.  У контексті наближення Ювілею Милосердя цьогорічне відзначення проходило під гаслом «Блаженні милосердні», що є також темою Всесвітнього Дня Молоді, який у липні наступного року відбуватиметься у Кракові.

З цієї нагоди також проводилася збірка, кошти з якої будуть призначені для центрів надання допомоги бідним і для молодіжних ініціатив.

Як зазначив о. Лєшек Криза, який очолює комісію Єпископської Конференції Польщі з питань підтримки Церкви на пострадянському просторі, більшість прохань про допомогу тепер надходить з України. Мова йде, наприклад, про покриття видатків на опалення в домах опіки для сиріт, похилих віком людей та самотніх матерів.

Минулого року, зібравши понад 600 тисяч євро, було профінансовано коло 350 проектів, а загалом, протягом 16 років, відколи проводиться Дні молитви за Церкви Сходу, зібрано приблизно 15 мільйонів євро, призначених на допомогу Церкві не лише на пострадянському просторі, але й на Балканах. Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Теги: #Польща