Синод УПЦ КП невдовзі скличе Собор щодо об'єднання Церков

17.06.2015, 10:19
Синод УПЦ КП невдовзі скличе Собор щодо об'єднання Церков - фото 1
Речник Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій Зоря 16 червня заявив, що невдовзі Синод УПЦ КП ухвалить рішення про скликання собору щодо об'єднання Церков.

Зоря.jpgРечник Української Православної Церкви Київського Патріархату архиєпископ Євстратій Зоря 16 червня заявив, що невдовзі Синод УПЦ КП ухвалить рішення про скликання собору щодо об'єднання Церков.

Про це архиєпископ написав у «Facebook».

За його словами, у вівторок Патріарх Філарет сказав, що Київський Патріархат виступає за об'єднання.

«Невдовзі Синод ухвалить рішення про скликання об'єднавчого собору», – процитував архиєпископ Патріарха Філарета.

«Ми за об'єднання. Й УАПЦ заявила, що вона за об'єднання. А це означає, що треба об'єднуватися, якщо є правдиве бажання, а не лише слова. І комісії підготували пропозиції, як це зробити. Ми ці пропозиції підтримуємо. І чекаємо, що й УАПЦ їх підтримає – до 30 червня ухвалить відповідне рішення. А якщо хтось не хоче об'єднуватись і шукає різні причини, щоб цього не робити, то ми нікого примушувати не хочемо. Нехай прямо скажуть, що зараз об'єднання не хочуть – і нехай люди знають правду, хто за об'єднання, а хто – ні», – зазначив Філарет, додавши, що «церковне об'єднання буде».

«Хоче хтось чи ні, а Бог поставить усіх у такі умови, що іншого шляху, ніж мати єдину Помісну Церкву, не буде. Це стосується й УАПЦ, і Московського Патріархату. Ми повинні пам'ятати, що Бог керує Церквою, бо вона – Його, а всі ми, патріархи, митрополити, архиєреї, священики – Його служителі, щоб виконувати Його, а не свою волю», – додав Патріарх Філарет.