• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ висловив співчуття єпископатові, духовенству та вірним УАПЦ з приводу смерті Митрополита Мефодія...

Глава УГКЦ висловив співчуття єпископатові, духовенству та вірним УАПЦ з приводу смерті Митрополита Мефодія

25.02.2015, 15:41
Глава УГКЦ висловив співчуття єпископатові, духовенству та вірним УАПЦ з приводу смерті Митрополита Мефодія - фото 1

Від імені Української Греко-Католицької Церкви Предстоятель УГКЦ висловив співчуття всій Українській Автокефальній Православній Церкві, зазначаючи, що із відходом до вічності слуги Божого Митрополита Мефодія все українське суспільство та християни, незалежно від конфесійної належності, відчувають велику втрату.

Mefodij.jpgЗавжди пам’ятатимемо Його любов до своєї Вітчизни й Церкви, простоту, яка походить із мудрості, товариськість і лагідну вдачу, а особливо – його готовність до самопожертви заради великої справи християнської єдності.

Він був справжнім духовним батьком, який завжди турбується про своїх дітей, незважаючи на умови і тілесні терпіння, що їх зазнавав в останні роки та мужньо і з християнським смиренням переносив.

Так пише у Листі-співчутті до єпископату, духовенства та всіх вірних Української Автокефальної Православної Церкви Патріарх Святослав, Глава УГКЦ, з приводу смерті Предстоятеля УАПЦ Митрополита Мефодія.

Від імені Української Греко-Католицької Церкви Предстоятель УГКЦ висловив співчуття всій Українській Автокефальній Православній Церкві, зазначаючи, що із  відходом до вічності слуги Божого Митрополита Мефодія все українське суспільство та християни, незалежно від конфесійної належності, відчувають велику втрату.

«Висловлюємо вам братнє співчуття та єднаємося з вами в молитві за вічний спочинок покійного, щоб Всевишній прийняв свого вірного служителя в Царстві Небесному - там, де всі святі й праведні спочивають», – завершив першоєрарх. Про це повідомляє Департамент  інформації УГКЦ.