• Головна
  • Новини
  • Екуменічна молитва за Україну поєднала християн Дніпропетровська...

Екуменічна молитва за Україну поєднала християн Дніпропетровська

25.01.2015, 17:59
Екуменічна молитва за Україну поєднала християн Дніпропетровська - фото 1
Священнослужителі дніпропетровських церков 24 січня влаштували «духовну мобілізацію» у рамках тижня молитов за єдність християн. Цього разу представники різних конфесій зібралися на спільну молитву «За мир в Україні» у євангелічно-лютеранській церкві святої Катерини.

exklusiv.gifСвященнослужителі дніпропетровських церков 24 січня влаштували «духовну мобілізацію» у рамках тижня молитов за єдність християн. Цього разу представники різних конфесій зібралися на спільну молитву «За мир в Україні» у євангелічно-лютеранській церкві святої Катерини.

Спільна молитва

Це вже друге молитовне віче, яке проводять у храмах міста, — повідомляє кореспондент РІСУ Софія Богуцька. Проводив сьогоднішню службу диякон Німецької Євангелічно- Лютеранської Церкви Ігор Шемігон. Такі спільні заходи, на його думку, є свідченням міжконфесійної згоди.

«Ми єднаємося і через подібні зустрічі робим одним одному кроки назустріч, — Ігор Шемігон. — Цей екуменічний рух був започаткований ще у 30-х роках ХХ століття, якраз в його основі стояла і Лютеранська Церква. Першим головою Всесвітньої Ради церков був лютеранський єпископ зі Швеції. І тому ми до цього досить добре ставимося».

Якнайчастіше намагається брати участь у такому заході священик УПЦ КП Олександр Медведєв. Сам він з Донецької області, тож більше часу проводить у зоні АТО – спілкується з жителями та військовими.

 «Я повністю поділяю такий стан справ, коли церкви беруть участь у спільних молитвах. Це абсолютно відповідає тому напрямку,  у якому рухається українська православна церква КП, — говорить о. Олександр Медведєв, співробітник синодального відділу соціального служіння і благодійності УПЦ КП. — Вчора я був в зоні АТО, говорив з нашими військовими. На жаль, терористи, які займаються вбивствами мирного населення, отримують благословення на це від священиків. І це від тих, котрі називають себе православними. Вони отримують благословення на вбивство власного народу».

Православний священик у лютеранському храмі

Постійні учасники спільних молитовних віче – представники церков Євангельських християн-баптистів. Служитель Сергій Амелін із церкви «Відродження» каже, що коли віче проходили в центрі міста, на них приходило навіть до тисячі людей. Зараз священнослужителі збираються всього раз на місяць. На думку Сергія, треба робити це частіше.

«Ми бачимо, що ситуація в країні не покращується. Мета молитовних зібрань, щоби був мир в Україні, щоб люди повернулись до Бога, до Ісуса Христа в молитві покаяння, — наголошує Сергій Амелін. — Якщо ми прослідкуємо у Біблії, у Старому завіті історії всіх воїн, які відбувалися, то смисл їхній був в одному – люди грішили і відходили від Бога. І Бог сьогодні через отакі катаклізми, терористичні акти, сльози стукає в серця людей і каже «Люди зупиніться, покайтеся, примиріться!». Сьогодні народу України і народу Росії, я гадаю, треба звернутися до Бога. І Президентам, і уряду теж».