• Головна
  • Новини
  • Кардинал Кох: діалогу католиків з православними перешкоджає відсутність єдності між православними Церквами...

Кардинал Кох: діалогу католиків з православними перешкоджає відсутність єдності між православними Церквами

01.12.2014, 14:02
Кардинал Кох: діалогу католиків з православними перешкоджає відсутність єдності між православними Церквами - фото 1
Президент Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох сподівається, що Всеправославний собор, запланований на 2016 рік, допоможе встановити злагоду серед православних Церков, а відтак усуне перепони й на шляху для діалогу з католиками.

Кох.jpgПрезидент Папської ради зі сприяння християнській єдності кардинал Курт Кох сподівається, що Всеправославний собор, запланований на 2016 рік, допоможе встановити злагоду серед православних Церков, а відтак усуне перепони й на шляху для діалогу з католиками.

Про це кардинал сказав у коментарі для Радіо Ватикану напередодні зустрічі Папи Франциска з Патріархом Варфоломієм.

Патріарх Варфоломій, пояснив кардинал Кох, володіє «першістю честі» серед Православних Церков, проте «це першість по-різному інтерпретується, тому я сподіваюся, що Всеправославний Собор, запланований на 2016-й рік, допоможе встановити більшу єдність серед Православних Церков. Це надзвичайно важливо і це буде значущим кроком також і у просуванні діалогу між нами і православними Церквами».

За словами кардинала Коха, «серйозною перепоною для екуменічного діалогу є той факт, що самі православні не перебувають у злагоді один з одним з багатьох питань, а це в свою чергу ускладнює діалог з Католицькою Церквою.

«Тому я сподіваюся, - продовжив католицький єрарх, - що ця ситуація буде вирішена за допомогою Всеправославного собору».