• Головна
  • Новини
  • Глави трьох українських Церков вшанували пам'ять Митрополита Володимира (Сабодана)...

Глави трьох українських Церков вшанували пам'ять Митрополита Володимира (Сабодана)

24.11.2014, 15:27
Глави трьох українських Церков вшанували пам'ять Митрополита Володимира (Сабодана) - фото 1
Організатором вечора виступили Міністерство культури України спільно з Фондом пам'яті Митрополита Володимира (Сабодана).

23 листопада 2014 року у Будинку митрополита у Національному заповіднику "Софія Київська" відбувся вечір пам'яті Митрополита Володимира (Сабодана) (УПЦ (МП)). Організатором вечора виступили Міністерство культури України спільно з Фондом пам'яті Митрополита Володимира (Сабодана).

Глави трьох українських Церков вшанували пам'ять Митрополита Володимира (Сабодана)

За повідомленням прес-служби  Київської Патріархії, Предстоятель Київського Патріархату  Патріарх Філарет у своєму слові розповів про дружбу і час співслужіння у Церкві з Митрополитом Володимиром та закликав християн молитися за упокоєння його душі.

До присутніх зі спогадами про Митрополита Володимира (Сабодана) звернулися Предстоятель УАПЦ митрополит Мефодій (Кудряков) та Предстоятель УГКЦ Верховний архієпископ Святослав (Шевчук).

На початку урочистостей до присутніх звернувся Міністр культури України Євген Нищук.

Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) подякував присутнім за візит та закликав пам'ятати спочилого митрополита Володимира.

У рамках поминального вечора, голова Просвітницького відділу УПЦ Московського Патріархату протоієрей Георгій Коваленко презентував книгу "Житія святих",  укладену сучасним монахом афонського монастиря Симонопетра Макарієм та 11 том творів Митрополита Володимира.