• Головна
  • Новини
  • УГКЦ відкрита до діалогу і співпраці з новим Предстоятелем УПЦ...

УГКЦ відкрита до діалогу і співпраці з новим Предстоятелем УПЦ

15.08.2014, 13:27
УГКЦ відкрита до діалогу і співпраці з новим Предстоятелем УПЦ - фото 1
В УГКЦ уважно стежили за перебігом процесу обрання нового Предстоятеля УПЦ.

В УГКЦ уважно стежили за перебігом процесу обрання нового Предстоятеля УПЦ.  Про це Департаменту інформації УГКЦ сказав о. д-р Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ у справах єдності християн. За його словами, УГКЦ не байдуже що відбувається в житті Церкви-сестри, оскільки дві Церкви закорінені в первісній Київській Церкві Володимирового Хрещення.

«Зважаючи на наші дотеперішні добрі відносини з УПЦ, ми небезпідставно очікуємо на їх розвиток і поглиблення. УГКЦ відкрита до діалогу з новим Предстоятелем УПЦ», − зазначив о. Ігор.

Він також висловив сподівання, «що останні необ’єктивні заяви Російської Православної Церкви про погіршення міжконфесійної ситуації в Україні ніяк не вплинуть на нового Предстоятеля» і він надалі розвиватиме започатковані його попередником кроки до об’єднання Церков київської традиції.

Митрополита Онуфрія з обранням від імені УГКЦ також привітав Блаженніший Святослав та висловив сподівання на «продовження праці в ім’я збереження миру та консолідації українського суспільства, започаткування справжнього діалогу і пошуків шляхів єднання всіх спадкоємців київського християнства».

svyatoslav_onufrij.jpg