• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП та УПЦ (МП) дуже близькі до об'єднання — Юрій Чорноморець...

УПЦ КП та УПЦ (МП) дуже близькі до об'єднання — Юрій Чорноморець

10.07.2014, 09:48
УПЦ КП та УПЦ (МП) дуже близькі до об'єднання — Юрій Чорноморець - фото 1
Сьогодні Українські Православні Церкви Київського та Московського Патріархатів дуже близькі до об'єднання. Таку думку в ефірі телеканалу БТБ висловив релігієзнавець, доктор філософських наук Юрій Чорноморець.

Юра.jpgСьогодні Українські Православні Церкви Київського та Московського Патріархатів дуже близькі до об'єднання. Таку думку в ефірі телеканалу БТБ висловив релігієзнавець, доктор філософських наук Юрій Чорноморець.

"Я вважаю, що сьогодні православні церкви Київського та Московського Патріархатів як ніколи близькі до об'єднання. Тому що в кожній з них виросло нове покоління єпископів, які не брали участь в конфліктах 90-х, не обтяжені старими ранами взаємних образ", - зазначив експерт.

На його переконання, вони могли б досягти компромісу і створити структуру єдиної церкви в Україні. "Тут важливо, що в березні цього року представники Київського і Московського Патріархатів погодилися з тим, що має бути вироблена дорожня карта до об'єднання на основі канонів церкви, а не політичних міркувань. І це велика перемога", - підкреслив Чорноморець.

Він спрогнозував, що відразу ж після виборів нового предстоятеля УПЦ (МП) можливі нові переговори з цього питання, які можуть завершитись плідно. "Всі розуміють, що події, які сьогодні відбуваються в Україні, показали, що країні гостро необхідний голос єдиної православної  Церкви", – підсумував експерт.