В Одесі та Харкові молилися за єднання України

23.01.2014, 14:44
В Одесі та Харкові молилися за єднання України - фото 1
З 18 по 25 січня в Україні проходить Тиждень молитов за єдність християн.

В Одесі 21 січня на майданчику біля пам'ятника Дюку де Рішельє була проведена екуменічна молитва за єднання всіх християн і єдність України.

З 18 по 25 січня в Україні проходить Тиждень молитов за єдність християн. Як розповів активіст Євромайдану, релігієзнавець Олександр Доброєр, цю традицію в Одесі вже 12 років підтримують православні, католики і протестанти, які щодня моляться в храмах різних конфесій.

Одеса.jpg

За повідомленням "Рупора Одеси", представники конфесій, які виступали перед сотнею слухачів, відзначали, що «сьогодні немає байдужих людей до подій, що відбуваються в Україні».

Присутніх закликали молитися за те, щоб «відбулося покаяння людей, які творять зло», щоб припинилося кровопролиття в столиці нашої країни, щоб Україна була завжди єдиною.

Молитовна частина зібрання за закликом пастора Німецької Євангелічної Лютеранської Церкви Андрія Гамбурга завершилася колективним читанням загальнохристиянського «Отче наш». Разом з ним слова молитви виголошували помічник голови Одеської християнської громади євангельської церкви пастор Віталій, активіст Евромайдану Олександр Доброєр, священики Української Греко-Католицької Церкви Олександр Смеречинський та Римо-Католицької Церкви Христофор Контек , голова Всеукраїнського об'єднання євангельських реформаторських церков Валерій Бабинін і всі присутні, які побажали приєднатися до молитви.

Харків_молитва.JPG22 січня 2014 р. в Свято-Дмитрівському храмі м. Харкова також відбувся молебень за єдність християн. Молебень відправили митр. прот. Віталій Зубак, прот. Олег Козуб, о. Станіслав Аштраф’ян (УАПЦ), диякон Віктор Гайворонський (РКЦ). Після молебня було відправлено панахиду за загиблими в Києві учасниками акцій громадянської непокори.