• Головна
  • Новини
  • В Україні пройде традиційний Тиждень молитов за єдність християн...

В Україні пройде традиційний Тиждень молитов за єдність християн

10.01.2014, 11:54
В Україні пройде традиційний Тиждень молитов за єдність християн - фото 1
«Чи ж Христос поділився?» – під таким гаслом у 2014 році розпочинається традиційний Тиждень молитов за єдність християн.

05-01-14-2-a.jpg«Чи ж Христос поділився?»– під таким гаслом у 2014 році розпочинається традиційний Тиждень молитов за єдність християн. Він триватиме з 18 до 26 січня і закінчиться відправою міжконфесійного Молебню, який очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук), у храмі Святого Василія Великого в м. Києві (початок о 18.00).

У рамках Тижня молитов за єдність християн відбудуться міжконфесійні молитви та відправи спільно з православними, католицькими та протестантськими Церквами, під час яких християни роздумуватимуть над важливістю діалогу та можливими шляхами подолання поділів.

У 2014 році матеріали для Тижня молитов за єдність християн підготували християни Канади, зокрема Канадська Рада Церков, що відзначає своє 70-річчя та об’єднує 24 конфесії цієї країни.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, Патріарх Святослав (Шевчук) нещодавно зауважив, що ми в Україні маємо гріх щодо питання екуменізму. Тому всім нам слід наполегливіше працювати, щоб дедалі більше єднатися в молитві, дедалі завзятіше шукати святості та активніше брали участь у міжконфесійному діалозі, розбудовуючи справедливе й братерське суспільство. Адже всі християни покликані разом прямувати до бажаної єдності вперед вузькою стежкою вірності Божій волі, долаючи всі труднощі та перешкоди.