• Головна
  • Новини
  • Патріарх УПЦ КП Філарет привітав учасників Синоду єпископів УГКЦ...

Патріарх УПЦ КП Філарет привітав учасників Синоду єпископів УГКЦ

12.08.2013, 12:58
Патріарх УПЦ КП Філарет привітав учасників Синоду єпископів УГКЦ - фото 1
Архиєпископ Чернігівський УПЦ КП Євстратій (Зоря) від імені Патріарха Філарета привітав учасників Синоду єпископів УГКЦ. Лист Предстоятеля Київського Патріархату архиєпископ зачитав 12 серпня у день відкриття засідання Синоду.

9e1609c7142-f.jpgАрхиєпископ Чернігівський УПЦ КП Євстратій (Зоря) від імені Патріарха Філарета привітав учасників Синоду єпископів УГКЦ. Лист Предстоятеля Київського Патріархату архиєпископ зачитав 12 серпня у день відкриття засідання Синоду.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП.

«Бажаючи Вам, Блаженнійший Владико, і Вашим братам – членам Синоду єпископів УГКЦ, плідної та корисної для Церкви праці під час наступаючих засідань, прошу через цей лист прийняти запевнення у повазі та побажання Божого благословення на всі добрі справи», - йдеться у документі.

«Темою вашої цьогорічної роботи є оновлення духовного християнського життя серед самих християн. Це є важлива проблема і виклик сучасності для Церкви Христової, бо ми бачимо значну кількість тих, хто прийняв Таїнство Хрещення і отримав ім’я християнина, але не живе згідно настанов Євангелія, не є повноцінною частиною Церкви як Христового Тіла. Оживлення зв’язку з Церквою цих «християн за іменем», більш активна участь їх як у Таїнствах та богослужбовому житті, так і у поза-богослужбовій церковній діяльності – важливе завдання Церкви», - зазначив Патріарх Філарет.

Предстоятель Київського Патріархату також привітав єпископів УГКЦ із святом 1025-ліття Хрещення Київської Руси-України.

«Нехай продовження дотеперішньої плідної співпраці між Київським Патріархатом та УГКЦ послужить на благо християн України та всього побожного українського народу, в Батьківщині та Діаспорі сущого», - наголосив він.

Як вже інформувала РІСУ з 11 по 18 серпня 2013 року в Києві проходитиме чергова сесія Священного Синоду, центральною темою якого буде «Нова євангелізація в Українській Греко-Католицькій Церкві».

Нинішні засідання Синоду також тісно пов'язано з двома іншими подіями – освяченням 17–18 серпня Патріаршого собору Воскресіння Христового та святкуванням греко-католиками 1025-річного ювілею Хрещення України-Русі.