• Головна
  • Новини
  • У вірменському храмі Львова єрархи трьох конфесій молилися за єдність християн...

У вірменському храмі Львова єрархи трьох конфесій молилися за єдність християн

10.06.2013, 09:36
У Вірменському катедральному соборі у Львові 8 червня, в рамках акції «Ніч храмів», відбулася екуменічна молитва.

У Вірменському катедральному соборі у Львові 8 червня, в рамках акції «Ніч храмів», відбулася екуменічна молитва.

У ній взяли участь: кардинал Курт Кох, Президент Папської ради сприяння єдності християн, Архиєпископ Григорис (Буніатян), Глава Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви, Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук), владика Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський РКЦ, владика Венедикт (Алексійчук), єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, владика Борис Ґудзяк), єпископ Єпархії УГКЦ Святого Володимира Великого у Парижі.

«Цими днями у Києві ми разом із Його еміненцією Куртом Кохом та нашими православними братами роздумували над тим, як можна сьогодні в Україні будувати єдність між християнами. Ми говорили про різні види екуменізму: духовний, мучеників, Таїнства Хрещення. Та у цьому древньому храмі Львова хочу наголосити на ще одному виді християнської єдності – екуменізмі зустрічі», – сказав у своєму слові Глава УГКЦ.

На думку Предстоятеля УГКЦ, коли зустрічаються дві особи, тоді можна вважати, що зустрічаються два всесвіти, а часто навіть два різні духовні досвіди, народи і Церкви. За його словами, така зустріч може стати моментом взаємного збагачення і нагодою бути разом.

«Візит Його еміненції у червні до Львова пригадує нам, як 12 років тому до Львова завітав блаженний Папа Іван Павло II», – продовжив Глава УГКЦ.

Верховний Архиєпископ УГКЦ також зауважив, що довгий час в цьому вірменському храмі знаходився склад ікон і собор був закритим для віруючих. Проте тоді, коли до Львова мав приїхати Папа Римський цей храм знову відкрили для вірних.

«Бажаю, щоб ця зустріч стала зустріччю-переображенням, яка змінить нас і дасть нагоду бути разом і будувати єдність між християнами», – завершив Глава УГКЦ.

Його Еміненція Курт Кох у своєму слові наголосив на тому, що християни повинні разом молитися і прославляти Бога. «Молитва є основою екуменічного руху. Ми повинні через наше життя засвідчувати Бога. Вдячний за цей вечір молитви. Сподіваюся, що ця зустріч принесе плід єдності», – сказав він.

Довідка. 7 - 9 червня у Львові проводили євангелізаційно-пасторальну акцію «Ночі храмів». У програмі акції – екскурсії храмами, концерти та відкриття мобільного музею Йоана Павла ІІ. Захід було організовано в рамках Європейських днів християнської спадщини, щоб показати, що Європа є християнською, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.