• Головна
  • Новини
  • Керівництво УПЦ (МП) задоволене стосунками з УГКЦ в Галичині...

Керівництво УПЦ (МП) задоволене стосунками з УГКЦ в Галичині

28.05.2013, 10:16
Керівництво УПЦ (МП) задоволене стосунками з УГКЦ в Галичині - фото 1
Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільский Антоній (Паканич) запевнив, що в Галичині немає жодних непорозумінь між православними та греко-католиками і стосунки між обома Церква в цьому регіоні є стабільні.

exklusiv.gifмитрополит Антоній (Паканич)Керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільский Антоній (Паканич) запевнив, що в Галичині немає жодних непорозумінь між православними та греко-католиками і стосунки між обома Церква в цьому регіоні є стабільні.

«Слава Богу, у нас стабільні стосунки», — сказав він у Львові на «VІІ Фестивалі ЗМІ православних» 27 травня.

Митрополит повідомив, що після того, як Львівську єпархію очолив єпископ Філарет (Кучеров), міжконфесійна ситуація в області покращилася.

«Ми сьогодні розмовляли з владикою Філаретом. І, дійсно, з часу його управління Львівською єпархією між УГКЦ і УПЦ стосунки стабілізувалися», - зазначив митрополит.

«Найголовніше - розуміти один одного. Найголовніше не піддаватися на якісь провокації і тоді ті питання, які іноді виникають, будь-які проблеми, ми можемо вирішити сумісно разом із нашим керівництвом», — наголосив владика Антоній.

«Слава Богу, ще раз повторю, що якихось таких конфліктів, глобальних конфліктів між нами не існує», — додав керуючий справами УПЦ (МП).

Світлина зі сайту Фестивалю православних ЗМІ