• Головна
  • Новини
  • Стріляти в беззбройних – аморально, - архиєпископ УПЦ (МП) про інцидент навколо храму РКЦ у Києві...

Стріляти в беззбройних – аморально, - архиєпископ УПЦ (МП) про інцидент навколо храму РКЦ у Києві

19.04.2013, 12:10
Стріляти в беззбройних – аморально, - архиєпископ УПЦ (МП) про інцидент навколо храму РКЦ у Києві - фото 1

Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук) висловив співчуття римо-католицьким черницям, яких 16 квітня на будівництві католицького храму св. Франциска Асізького у Києві під час молитви невідомі поранили з пневматичної зброї.

10518_0.jpgГолова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП) архиєпископ Луганський і Алчевський Митрофан (Юрчук) висловив співчуття римо-католицьким черницям, яких 16 квітня на будівництві католицького храму св. Франциска Асізького у Києві під час молитви невідомі поранили з пневматичної зброї.

«Конфлікт, який вибухнув на місці будівництва католицького храму св. Франциска Асізького в Києві, що на Оболоні свідчить про негативні і небезпечні тенденції, що розвиваються в нашому суспільстві», - цитує слова православного єрарха офіційний сайт УПЦ (МП).

Архиєпископ Митрофан зазначив, що застосування сили є неприпустимі у будь-яких ситуаціях, а подібні конфлікти повинні «вирішуватися тільки мирним шляхом, через всебічний діалог, який має базуватися на не непримиренності, а повага один до одного».

«Використання зброї, яке мало місце на місці будівництва, суперечить усім законам, в тому числі і кримінальному кодексу України», - зазначив він.

«Стріляти в беззбройних – аморально», - додав владика Митрофан.

Архиєпископ УПЦ (МП) також висловив співчуття рим-католицьким черницям.

«Сподіваємося, що у конфліктуючих сторін вистачить мудрості, бажання і прагнення вирішити це протистояння мирним шляхом, в дусі християнської любові», - наголосив Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ (МП).