Патріарх РПЦ Кирил привітав Папу Франциска

18.03.2013, 16:42
Патріарх РПЦ Кирил привітав Папу Франциска - фото 1
Патріарх РПЦ Кирил привітав Папу Франциска з обранням і побажав, щоби стосунки між Церквами розвивалися у дусі братерської любові.

kyrylo.jpgПатріарх РПЦ Кирил привітав Папу Франциска  з обранням і побажав, щоби стосунки між Церквами розвивалися у дусі братерської любові.

Про це повідомляє офіційний сайт Відділу зовнішніх зв’язків РПЦ.

«При Вашому попереднику - Папі Бенедиктові XVI - відносини між Російською Православною і Римо-Католицькою Церквами отримали новий імпульс і були відзначені позитивною динамікою. Щиро сподіваюся, що зі сприянням Вашої Святості співпраця між нашими Церквами буде розвиватися в дусі братерської любові та взаєморозуміння», - йдеться у вітальному листі Патріарха Кирила.

Глава РПЦ зазначає, що православні і католики нині повинні об’єднати зусилля для захисту тих християн, які зазнають переслідування у різних куточках планети.

«Православні і католики покликані сьогодні також об'єднати зусилля для захисту християн, які потребують підтримки та участі, що піддаються утискам і гонінням в різних куточках планети. Спільна праця необхідна і для затвердження традиційних моральних цінностей у сучасних секулярних суспільствах», - наголошує Патріарх.