• Головна
  • Новини
  • Митрополит РПЦ сподівається, що Папа Франциск не підтримуватиме греко-католиків...

Митрополит РПЦ сподівається, що Папа Франциск не підтримуватиме греко-католиків

18.03.2013, 13:10
Митрополит РПЦ сподівається, що Папа Франциск не підтримуватиме греко-католиків - фото 1
Митрополит Волоколамський РПЦ Іларіон (Алфєєв) висловив надію на те, що Папа Римський Франциск продовжить політику зближення з православними і не буде підтримувати, за його словами, експансію українських греко-католиків.

ilarion23-399x600-p.jpgМитрополит Волоколамський РПЦ Іларіон (Алфєєв) висловив надію на те, що Папа Римський Франциск продовжить політику зближення з православними і не буде підтримувати, за його словами, експансію українських греко-католиків.

Про це повідомляє сайт «Православие и мир».

«Тема унії - найболючіша у православно-католицькому діалозі, у взаєминах між православними і католиками. Якщо Папа буде підтримувати уніатство, то, звичайно, це до добра не приведе», - заявив він в ефірі програми «Вести в суботу» на телеканалі « Росія-1».

Одним з учителів Папи Франциска свого час був український греко-католицький священик. Сам Папа належить до ордену єзуїтів.

Митрополит Іларіон відзначив, що у православних дуже часто виникало насторожене ставлення до єзуїтів.

«Існує думка, що єзуїт - це людина, яка зовні одна, внутрішньо інша, одне говорить, інше має на увазі. І це думка знаходить певне підтвердження в реальному житті представників єзуїтського ордену і в нашому досвіді спілкування з такими представниками», - заявив Митрополит Іларіон.

Він також підкреслив, що Глава Католицької Церкви має дбати про всю Церкву та про її взаємини з іншими Церквами, а не захищати інтереси того чи іншого ордену, регіону.

«Я дуже сподіваюся на те, що позитивний імпульс, який намітився у наших відносинах з Римо-Католицькою Церквою при Папі Бенедиктові XVI, продовжиться і при Папі Францискові», - підсумував єрарх.