• Головна
  • Новини
  • Патріарху Кирилу подобається динаміка співпраці з Католицькою Церквою...

Патріарху Кирилу подобається динаміка співпраці з Католицькою Церквою

07.02.2013, 10:52
Патріарху Кирилу подобається динаміка співпраці з Католицькою Церквою - фото 1

У своїй доповіді на Архиєрейському Соборі РПЦ 2013 Патріарх Кирил підкреслив, що «відносини з Римо-Католицькою Церквою в останній час мали позитивну динаміку, в першу чергу завдяки ясному усвідомленню необхідності об'єднати зусилля для захисту традиційних християнських цінностей і протистояння таким викликам сучасності, як агресивний секуляризм, підрив моральних засад у особистому і суспільному житті, криза сімейних цінностей, переслідування і дискримінація християн », повідомляє" Релігія в Україні "з посиланням на сайт Московской Патріархії.

kyrylo.jpgУ своїй доповіді на Архиєрейському Соборі РПЦ 2013 Патріарх Кирил підкреслив, що «відносини з Римо-Католицькою Церквою в останній час мали позитивну динаміку, в першу чергу завдяки ясному усвідомленню необхідності об'єднати зусилля для захисту традиційних християнських цінностей і протистояння таким викликам сучасності, як агресивний секуляризм, підрив моральних засад у особистому і суспільному житті, криза сімейних цінностей, переслідування і дискримінація християн », повідомляє "Релігія в Україні "з посиланням на сайт Московской Патріархії.

Предстоятель Російської Церкви повідомив, що в 2012 році продовжив роботу православно-католицький форум за участю єрархів та богословів Помісних Православних Церков і Римо-Католицької Церкви. Вперше скликаний у 2008 році за ініціативи РПЦ і католицької Ради єпископських конференцій Європи, форум дозволив представити спільну позицію з таких актуальних питань, як утвердження сімейних цінностей, церковно-державні відносини, духовно-моральні причини загальної економічної кризи.

Особливо відзначив Патріарх Кирил підписання Спільного послання народам Росії і Польщі, в якому відображено прагнення до взаємного прощення образ і зцілення ран минулого.

Він також висловив сподівання, що відносини з т. зв. дохалкідонськими Древніми Східними Церквами розвиватимуться у традиційно доброму ключі.

У діалозі з протестантськими церквами та об'єднаннями Патріарх Кирил відзначив небезпеку лібералізації протестантськими спільнотами свого ставлення до "одностатевих союзів" і висвячування осіб, які відкрито заявляють про свою нетрадиційну сексуальну орієнтацію. У той же час Глава РПЦ відзначив, що «дотримуючись рішень Всеправославних нарад 1961, 1964 і 1968 років і Всеправославної передсоборної наради 1976 року, Російська Православна Церква продовжує брати участь у богословських діалогах зі Всесвітньою лютеранської федерацією і Всесвітньою англіканським співтовариством».

Російська Церква, резюмував Патріарх, продовжує брати участь у двосторонніх діалогах, які в останні роки багато в чому присвячені питанням християнської моральності, освіти, мирного співіснування релігій і культур. У цих діалогах «вона прагне знайти союзників в справі збереження християнської спадщини і захисту традиційних християнських цінностей».