• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ не мають наміру змінювати свою думку про визнання таїнства хрещення в УПЦ КП...

В УГКЦ не мають наміру змінювати свою думку про визнання таїнства хрещення в УПЦ КП

04.02.2013, 10:38
В УГКЦ не мають наміру змінювати свою думку про визнання таїнства хрещення в УПЦ КП - фото 1
Керівник департаменту інформації УГКЦ Ігор Яців прокоментував лист Митрополита Володимира до учасників Архиєрейського Собору РПЦ.

Ігор_Яців.jpgКерівник департаменту інформації УГКЦ Ігор Яців прокоментував лист Митрополита Володимира до учасників Архиєрейського Собору РПЦ, в якому УПЦ (МП) критикує дії Української Греко-Католицької Церкви, яка визнала таїнство хрещення, що здійснюється священиками Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП).

Як відомо, в УПЦ (МП) не визнають обрядів, що проводяться в УПЦ КП, вважаючи цю церкву розкольницькою.

"Наша позиція базується на канонічному праві, згідно з яким, будь-яке хрещення, здійснене в ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, є дієвим, а" перехрещення "- неприпустимим. Не треба вважати нашу відповідь про хрещення втручанням в міжправославний діалог. Нам поставили конкретне питання, і ми на нього відповіли", - заявив "Комерсанту" керівник департаменту інформації УГКЦ Ігор Яців.

Нагадаємо, в минулому році єрархи УПЦ КП звернулися до греко-католиків з проханням висловити свою позицію з приводу практики повторного обряду хрещення, яке здійснюють священики УПЦ (МП) над тими, хто вже був хрещений в храмах УПЦ КП. У відповідь Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) заявив, що греко-католики не сумніваються в справжності таїнств, що здійснюються в УПЦ КП.