Німецькі єпископи пообіцяли підтримувати УГКЦ

16.02.2012, 12:10
Німецькі єпископи пообіцяли підтримувати УГКЦ - фото 1
Глава УГКЦ Святослав (Шевчук) у рамках офіційного візиту до Німеччини 15 лютого зустрівся із Головою Німецької Єпископської Конференції Робертом Цолічем, архиєпископом Фрайбурґа.

Патріарх СвятославГлава УГКЦ Святослав (Шевчук) у рамках офіційного візиту до Німеччини 15 лютого зустрівся із Головою Німецької Єпископської Конференції Робертом Цолічем, архиєпископом Фрайбурґа. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

На зустрічі був представник благодійної організації «Реновабіс» п. Альберт, єпископ-помічник Верле Гельмут Візманн та о. Іван Мачужак.

За словами о. Івана Мачужака, візит Патріарха УГКЦ викликав велике зацікавлення у німецьких церковних колах.

«Німецьке духовенство цікавилися ситуацією Церкви в Україні, її проблемами та успіхами. Блаженніший Святослав подякував архиєпископові Фрайбурґа за «велику поміч для потерпілих від морозів (Фрайбурзька архиєпархія виділила для організації «Карітас-Україна» значну суму для потерпілих від погодних умов в Україні)», - зазначив священик.

Пд час зустрічі Предстоятель УГКЦ наголосив на ролі Церкви в «складній суспільній ситуації, в якій перебуває Українська держава» і відзначив, що «Церква – єдиний незалежний від ідеологій і партійних напрямків гарант правди і довір’я в суспільстві». Зі свого боку, німецькі єпископи запевнили Главу УГКЦ у «підтримці на складному, але такому важливому шляху».

На завершення зустрічі Патріарх Святослав передав через Голову Єпископської Конференції Роберта Цоліча подяку всім єпископам Німеччини за підтримку Української Греко-Католицької Церкви.

«Це не тільки матеріальна допомога, яка є дуже важливою, а й політична, суспільна і, особливо, духовна підтримка. Під час побудови такої будівлі, як Європа, українці також повинні зробити свій внесок, незважаючи на політичні проблеми в країні. Від Європи Україна сподівається на велику підтримку з боку своєї духовної родини – Католицької Церкви», – відзначив Глава УГКЦ.