• Головна
  • Теми
  • Міжконфесійна молитва за єдність християн відбулася у столичному храмі "Філадельфія"...

Міжконфесійна молитва за єдність християн відбулася у столичному храмі "Філадельфія"

26.01.2012, 17:36
Міжконфесійна молитва за єдність християн відбулася у столичному храмі "Філадельфія" - фото 1
25 січня, підтримуючи ініціативу Тижня молитов за єдність християн, Церква християн віри євангельської України запросила священнослужителів та вірних різних конфесій до храму київської церкви «Філадельфія» (Голосіївська, 57), як раніше анонсувала РІСУ.

25 січня, підтримуючи ініціативу Тижня молитов за єдність християн, Церква християн віри євангельської України запросила священнослужителів та вірних різних конфесій до храму київської церкви «Філадельфія» (Голосіївська, 57), як раніше анонсувала РІСУ.

Цього року загальну тему Тижня молитов визначав біблійний текст із І Послання апостола Павла до Коринтян 15,51-58: «Перемінимось завдяки перемозі Господа нашого Ісуса Христа». Учасниками молитовного зібрання стали священнослужителі та вірні УПЦ КП, УГКЦ, ЦХВЄУ союзу вільних церков ХВЄ та інших конфесій.

духовенство різних церков відвідало церкву ХВЄ Філадельфія для спільної молитви

Розпочинаючи зустріч, голова Комісії християнської єдності о. Ігор Шабан розповів про історію виникнення та поширення цієї ініціативи в різних країнах, повідомили РІСУ в прес-службі ЦХВЄУ.

Пастор Анатолій Козачок, нагадавши євангельську історію про Лозу та віття (Ін.15), молився про благословення усіх присутніх та єдність усіх у Христі, а старший єпископ ЦХВЄУ Михайло Паночко представив громаді учасників молитовного зібрання.

Блаженніший Святослав ШевчукПредстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, пояснюючи зміст єдності християн, сказав про те, що «ми маємо єдиного Отця, який нам послав єдиного Сина і дарував єдиного Духа-Утішителя».

Як зазначив Предстоятель УГКЦ, сьогодні в Україні можна почути слово «віра» у множині, розуміються при цьому вузькі рамки різних конфесій, Церков, спільнот християн.

«Бог вкладає в наше нутро силу, яку апостол Павло називає Євангеліє, що є силою Божою для спасіння кожного, хто вірує. Як немає двох Євангелій, немає двох сил Божих, так і  не може бути багатьох вір, тому що вірою ми приєднуємося до єдиного Господа», – пояснив Першоієрарх УГКЦ.

Крім того, Блаженніший Святослав сказав про те, що УГКЦ визнає хрещення в усіх Церквах і спільнотах, які хрестять в Отця, і Сина, і Святого Духа. «Тому моє Хрещення і ваше є одним і тим  самим. Бо хрещення – це не просто гарний обряд, а нове народження, величезний Божий дар», – сказав він.

Святослав Шевчук наголосив на тому, що християни хочуть бути єдиними, адже «відсутність єдності є найбільшою перешкодою для проповідування Євангелія».

Єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри Дмитро Булах, закликаючи до молитви, нагадав, що як християни ми вже маємо те, що перевершує всі супер– і мегасправи: Євангеліє. А воно спонукає нас шукати відповідь на запитання: «Чи єдність є моїм скарбом?» Адже де скарб там і серце буде.

Священик Української Православної Церкви Київського Патріархату о.Павло закликав присутніх дбати про переміни, не чекаючи останнього дня. «Адже сьогодні ми змушені говорити про єдність, бо в нас багато людських амбіцій, нашого «Я». Після заклику священика, усі учасники екуменічної зустрічі спільно звершили молитву «Отче наш».

спільна молитва

Молитовні пісні Анатолія Коренівського про Україну у супроводі бандури слугували нагадуванням та викликом, щоби християни об’єднувалися заради духовного відродження та добробуту нашого народу.

Заступник старшого єпископа ЦХВЄУ Микола Синюк завершив молитовний вечір молитвою-закликом із Євангелії від Івана: «Нехай будуть всі єдині,щоб увірував світ, що Мене Ти послав. Візьмімо це з собою в життя!»

«Я вдячний нашому Небесному Батькові за цей чудовий подарунок – вечір спільної,братерської молитви в мирній Україні. Багато людей підходили до священнослужителів, щоб подякувати за особливу атмосферу прийняття та єдності, що панувала в залі. Переконаний, що такі заходи мають стати частішими і проходити не лише в столиці, але повсюди. Тоді наш народ, побачивши єдність Божої Церкви, захоче стати ЇЇ частиною», – підсумував Михайло Паночко.